Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κωνσταντινόπουλος: «Κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ»

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Ευ. Βενιζέλο την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, καταδείχθηκε πως ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι του ΠΑΣΟΚ»

konstantinopoulosC

«Κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει στην «Αγορά» ο υφυπουργός Ανάπτυξης,  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά και τη διαμάχη Βενιζέλου- Παπανδρέου, διατείνεται ότι στις εκδηλώσεις του ιδρύματος «Ανδρέα Παπανδρέου» εκείνοι που επιτέθηκαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΠΑΣΟΚ.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορέσει να ενώσει τους βουλευτές και να αποφευχθούν οι εκλογές;

Ο κ.Σταύρος Δήμας είναι ένας αξιοπρεπής πολιτικός, που θα μπορούσε να συγκεντρώσει συναίνεση. Εντούτοις, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να πολώσει ακραία το κλίμα, ξεφεύγοντας από το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος. Προτείνει τον «Κανέναν». Το ίδιο κάνει και συνολικά όσον αφορά τις πολιτικές της προτάσεις. Εκβιάζει εκλογές, με προτάσεις ρίσκου και ανασφάλειας.

Από τα έως τώρα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου, έχετε την αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου με τη στάση του οδηγεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν διαφορετικά κόμματα από το ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη; ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε, ή ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι;

Μην υποτιμάτε τους ψηφοφόρους. Δεν είναι πρόβατα, ούτε τηλεκατευθυνόμενοι. Ο κάθε πολιτικός επιλέγει τη στάση του συνειδητά, κρίνεται γι’ αυτή από τους πολίτες και υφίσταται τις συνέπειες. Οι ψηφοφόροι δεν είναι οπαδοί, αλλά συνειδητοί πολίτες, και διόλου ανυποψίαστοι πια. Ο κ. Παπανδρέου στη Βουλή συντάσσεται με το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση σταθερά. Όμως αυτοί που επιτέθηκαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, καταδείχθηκε πως ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι του ΠΑΣΟΚ. Την ενότητα της παράταξης θα την εγγυηθούν οι άνθρωποί της και όχι συμφωνίες κορυφής. Σε αυτή την κρίσιμη φάση θα δοκιμαστούμε όλοι. Τώρα πια, εύχομαι να προτάξουμε το «εμείς» και όχι το «εγώ» για την πατρίδα μας και την παράταξή μας. Είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα τολμήσει να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, αν γίνουν εκλογές, τι όνομα θα έχει στο ψηφοδέλτιο;

Το ΠΑΣΟΚ είναι απελευθερωμένο, γιατί βλέπουμε την πολιτική μας επιλογή, που με τέτοιο κόστος και θυσίες ως παράταξη επωμιστήκαμε, να δικαιώνεται. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσει η χώρα την πορεία της εξόδου από την κρίση και την ύφεση, και η παράταξή μας την πορεία προς την επανένωση. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς.

By