Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κωνσταντινόπουλος: Λανθασμένη η εκτίμηση της τρόικα για δημοσιονομικό κενό, όπως πέρυσι

«Δεν είναι απειλή για μένα οι εκλογές, απειλή είναι γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν εύκολα την εξουσία και να τη διαχειριστούν»

konstantinopoulosC

«Το βασικό ζητούμενο είναι ότι για τη χώρα το σχέδιο που σήμερα λέει ότι «εγώ θα βάζω να χορεύουν με νταούλια οι εταίροι μας», είναι σε λάθος κατεύθυνση. Αυτός δε θα είναι ο χορός των απελπισμένων, θα είναι ο χορός του Ζαλόγγου για τη χώρα. Είναι αντίθετο με αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αν χρειαστεί να κάνουμε εκλογές, δεν είναι απειλή για μένα οι εκλογές, απειλή είναι γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν εύκολα την εξουσία και να τη διαχειριστούν». Αυτό σημείωσε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σε σχόλιο του για την συνέντευξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ.

Απευθυνόμενος προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο πάνελ είπε : «Και ξέρετε, η προσδοκία κα Βαλαβάνη, σας το λέω, μπορεί να μην κερδίζεται με τίποτα τώρα, το κατανοώ, αλλά η προσδοκία εύκολα γίνεται τιμωρία την επόμενη μέρα. Και να γίνει τιμωρία για το ΣΥΡΙΖΑ, για το ΠΑΣΟΚ, για τη Νέα Δημοκρατία, δεν αφορά κανένα. Αλλά αν γίνει τιμωρία για τη χώρα, υπάρχει μεγάλο θέμα και αφορά τις ζωές όλων μας».

Όσον αφορά τις φήμες περί «κουμπαρά» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε πως «Αυτό το παιχνίδι που έχει αρχίσει για φήμες, “κουμπαράδες” και άλλα, νομίζω ότι κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα και γενικότερα στην αξιοπιστία όλου του πολιτικού κόσμου. Αυτοί που περάσαμε τα πιο δύσκολα το 2009, που μας πετροβολούσαν, είναι η δική μας παράταξη. Δε θα μπούμε στη λογική αυτή, ποιος έβριζε πιο πολύ και πώς έγιναν οι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, οι οποίοι ήταν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, και δυστυχώς και η Χρυσή Αυγή. Κατανοώ ότι όλα αυτά τα επιχειρήματα γίνονται στο βωμό της άποψης του κ.Τσίπρα “πρέπει να πάρουμε την εξουσία εδώ και τώρα”».

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός και στο ενδεχόμενο να παρθούν πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη πιθανολογούμενου δημοσιονομικού κενού το 2015: «Την προηγούμενη χρονιά πάλι το ίδιο είχαμε πει με την τρόικα: ότι εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχει αυτό το δημοσιονομικό κενό. Και τους το είχαμε πει και πέρυσι και αποδείχθηκε ότι αυτοί έκαναν λάθος. Έτσι και φέτος, τους λέμε ότι, με βάση τον προϋπολογισμό, δε θα εμφανιστεί και δε θα χρειαστεί να γίνει, όπως δεν έγινε και πέρυσι. Και πέρυσι είχαμε δώσει μια εναλλακτική και είχαμε πει ότι, “επειδή λέτε εσείς ότι δε μας πιστεύετε ότι θα πάει καλά ο προϋπολογισμός, σας λέμε ότι θα πάρουμε νέα μέτρα”. Δεν πήραμε μέτρα, γιατί ο προϋπολογισμός πήγε σωστά. Έτσι θα πάει και τώρα» κατέληξε.

By