Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Κωνσταντινόπουλος: Να επιστρέψουν οι καταθέσεις βουλευτών στις ελληνικές τράπεζες

Πρωτοβουλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

od

Επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απέστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος,  με την οποία ζητά να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις, μελών της κυβέρνησης, Γενικών Γραμματέων και μελών του Κοινοβουλίου,  οι οποίες παραμένουν στο εξωτερικό.

Με την επιστολή του αυτή, ο κ.Κωνσταντινόπουλος αναλαμβάνει μία σημαντική πρωτοβουλία, καλώντας την Πρόεδρο της Βουλής, μέσω του θεσμικού της ρόλου, «να ζητήσει από όλους τους Έλληνες Βουλευτές και τα μέλη της Κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας».

«Η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η πλήρης επιστολή του κ. Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία δημιουργεί «ασφυξία» στην αγορά.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την μια, αλλά και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη.

Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – πέρα από την βοήθεια της Ε.Κ.Τ. – θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες, επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες, όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι επιβεβλημένο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Με τον θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να ζητήσετε από όλους τους Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της Κυβερνήσεως οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην χώρα μας, ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας.

Με τιμή,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By