Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Όταν η «Αυγή» είχε στο στόχαστρο τον Προβόπουλο

Η εφημερίδα ασκούσε έντονη κριτική στον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κατηγορώντας τον για πολιτική παρέμβαση

konstantinopoulosC

Ένα  δημοσίευμα της Αυγής έφερε στην επιφάνεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με tweet του, προκειμένου να καταδείξει την την στροφή 180 μοιρών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το  πρόσωπο του Γιώργου Προβόπουλου.


Στο εν λόγω δημοσίευμα,  η εφημερίδα ασκούσε δριμεία κριτική στον (τότε) διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κατηγορώντας τον ότι παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, τασσόμενος κατά των πρόωρων εκλογών και συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.

Πηγές της Κουμουνδούρου, ωστόσο, εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, σχολιάζοντας την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γ. Προβόπουλο, στο περιθώριο της παρέμβασης του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα για την εκλογή του επόμενου Προέδρου.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν :  «η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών. Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

By