Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Κωνσταντινόπουλος: Πόσο κοστίζει η εξεταστική και το σποτ της;

Επιστολή ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Πρόεδρο της Βουλής

konstantinopoulos-oda

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή-ερώτηση του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντόπουλου, αναφέρεται στην σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια και στο διαφημιστικό σποτ που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αφού αρχικά τονίζει ότι κανένα κόμμα πλην των δύο της κυβέρνησης δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή επισημαίνει την παρουσία «πρώην πολιτικών στελεχών και τεχνοκρατών», επιλογής της Προέδρου που επ΄αμοιβή συγκαταλέγονται στην διαδικασία.

Ο βουλευτής ζητά από την κ. Κωνσταντοπούλου να ενημερώσει για το συνολικό κόστος της  «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», όπως ονομάστηκε, και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο η πρώτη συνεδρίαση της κόστισε στον ελληνικό λαό 16.000 ευρώ, αλλά και για το διαφημιστικό σποτ που έπαιξε σήμερα για την Επιτροπή.

Αναλυτικά η επιστολή – ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

Κυρία Πρόεδρε,

Με πρόσφατη πρωτοβουλία σας, συστήσατε και θέσατε υπό την αιγίδα σας τη λεγόμενη “Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”, στην οποία δεν κλήθηκε να συμμετάσχει κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα πλην των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ φέρονται να συμμετέχουν επ’αμοιβή (;) πολιτικά, πρώην πολιτικά στελέχη και «τεχνοκράτες» δικής σας επιλογής.

Το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ιδιότυπης αυτής «Επιτροπής», η οποία δεν είναι Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά τον Κανονισμό της Βουλής, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση της συγκρότησής της ούτε συμμετοχή Βουλευτών.

Το κόστος της πρώτης αυτής συνεδρίασης φέρεται να ανήλθε στα 16.000 ευρώ, τα οποία κάλυψε η Βουλή των Ελλήνων.

Επίσης, σήμερα, πριν από λίγες ώρες, είδε το φως της δημοσιότητας διαφημιστικό ‘σποτ’ για τη σύσταση και τη λειτουργία της “Επιτροπής”, το οποίο απευθύνεται στους πολίτες.
Ακόμη, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας το κόστος αυτού του διαφημιστικού ‘σποτ’, ούτε και το όνομα της εταιρίας παραγωγής του.
Για τους παραπάνω λόγους, επιθυμώ να σας ζητήσω, κυρία Πρόεδρε, να ενημερώσετε άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία σχετικά με τα παρακάτω :
• Ποιο το κόστος της σύστασης και λειτουργίας της λεγόμενης “Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”, ποιες οι διαδικασίες επιλογής των συμμετεχόντων σε αυτή, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας τους;
Τα παραπάνω κόστη καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό της Βουλής κι εάν ναι, από ποιους Κωδικούς.
• Ποια η εταιρία Παραγωγής της διαφημιστικής ταινίας, ποιο το κόστος της συγκεκριμένης παραγωγής, καθώς και το κόστος προβολής της στα ΜΜΕ.
Επειδή, κυρία Πρόεδρε, οι καιροί «ου μενετοί», είμαι βέβαιος πως θα διασφαλίσετε απόλυτη διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την προώθηση της πρωτοβουλίας σας αυτής, τιμώντας τόσο τη Βουλή των Ελλήνων και τους συναδέλφους σας Βουλευτές που σας αναδείξαμε στον θώκο σας, όσο και τους Έλληνες πολίτες που, συνεχίζοντας τις θυσίες και παραμένοντας συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, αξιώνουν πλήρη λογοδοσία από την Εθνική Αντιπροσωπεία και την ηγεσία της.

Με τιμή,

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By