«Το ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να είναι εγγυητής και να κατευθύνει τα πράγματα, θα πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη»
«Να γίνει επανίδρυση βάσει αρχών και όχι προσώπων» τονίζει με έμφαση ο υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω του Βήμα fm.
Eξέφρασε δε την άποψη ότι «το αξίζει η παράταξη, με βάση μια πολιτική λογική. Όσοι έχουν μείνει τον τελευταίο καιρό στο ΠΑΣΟΚ, είτε πολίτες είτε στελέχη, είμαστε πάρα πολύ περήφανοι. Ξέρετε γιατί; Διότι μείναμε πιστοί στις ιδέες μας, στην άποψη ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος, δεν κάναμε μεταγραφές, ούτε στην αρχή ούτε της τελευταίας στιγμής, με φόβο, γιατί καθένας μας θέλει να μείνει στην πολιτική. Γι’ αυτό νομίζω ότι είναι χρήσιμη η παράταξη και οι πολίτες το ξέρουν αυτό». Παράλληλα, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να είναι εγγυητής και να κατευθύνει τα πράγματα και αυτό του το αναγνωρίζουν όλοι, θα πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη»
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να τεθεί κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμπλήρωσε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλει τους «γερμανοτσολιάδες». Αλλά ακούω τον κ. Παπαδημούλη να λέει ότι δεν θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερες εκλογές. Πρέπει, όμως, να συνεργαστεί με κάποιον για να υπάρχει η χώρα. Η επόμενη ημέρα των εκλογών έχει διαφορά ενός αιώνα με την προηγούμενη»