Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κωνσταντινόπουλος: Στόχος μας η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού από τη βάση της Δημοκρατικής Παράταξης και ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2018 ζητάει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή αρχηγού από τη βάση της Δημοκρατικής Παράταξης και ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2018 ζητάει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μία ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ ζητά να αποφασίσει η βάση και τη μορφή του νέου φορέα με διαδικασίες δημοψηφισματικού τύπου και βάζει ξεκάθαρο στόχο την δεύτερη θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

Ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών

«Στο πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τις επόμενες ημέρες, ένας είναι ο μεγάλος στόχος: η πολιτική ενοποίηση του χώρου μας.

Πριν από δύο χρόνια, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για την Ατζέντα «Ελλάδα 2030», και για την πορεία μας προς το ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα.

Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, όλοι θεωρούν αυτονόητο ότι για να εκπροσωπηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πολιτική μας ενοποίηση. Άλλωστε πριν ένα χρόνο όλοι, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι συμφωνήσαμε στις πολιτικές.

Τώρα, που στην Ευρώπη όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στο λαϊκισμό και στην ακροδεξιά, όλοι στην Ελλάδα κατανοούν ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ δεν δημιουργούν προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση. Ούτε η επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει σε αυτή την προοπτική. Τώρα πρέπει να καταθέσουμε μία ολοκληρωμένη και αξιόπιστη προοδευτική πολιτική πρόταση για να μας εμπιστευθούν οι πολίτες.

Η Παράταξη οφείλει να δώσει προοπτική στη χώρα και στους προοδευτικούς πολίτες. Οι προϋποθέσεις για να το επιτύχουμε αυτό είναι δύο:

·         Η ενότητα του πολιτικού μας χώρου

·         Η αλλαγή του παραδείγματος: ο πλουραλισμός των απόψεων δεν μπορεί να σημαίνει υπονόμευση της παράταξης και αποκλεισμούς.

Σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να ληφθούν κάποιες κρίσιμες αποφάσεις και να υπάρξουν κάποια ορόσημα:

·         Το Συνέδριο πρέπει να καταλήξει σε σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκλογή Αρχηγού από τη βάση και Ιδρυτικό Συνέδριο (χωρίς ποσοστόσεις) του νέου φορέα το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

·         Μαζί με την εκλογή Αρχηγού, να αποφασίσει η βάση της παράταξης τη μορφή του νέου φορέα (με δημοψηφιστικού τύπου διαδικασίες).

Τα παραπάνω προϋποθέτουν αξιόπιστες διαδικασίες, που έχουν πραγματοποιήσει άλλα κόμματα με επιτυχία.

Πολιτικός και στρατηγικός στόχος της Παράταξης είναι να πρωταγωνιστήσουμε στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Πρώτος στόχος η δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Καλούμε όλους τους πολίτες, κοινοβουλευτικά κόμματα, κινήσεις να συμμετέχουν».

By