Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κωνσταντινόπουλος καλεί Χαριλάου Τρικούπη: Διαγραφές αλλιώς έχουμε κόμμα – σούπερ-μάρκετ

Στην πρότασή του να διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη κατεβαίνουν με αντίπαλα ψηφοδέλτια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές επιμένει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δηλώνοντας ότι η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα κάνει το κόμμα κενό περιεχομένου.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Αρκαδίας -με αφορμή την παραίτηση του Βαγγέλη Γιαννακούρα από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη- διαμηνύει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι αναμένει συγκεκριμένη απάντηση και όχι μόνο για τα πράσινα δρώμενα στην περιφέρεια Πελοποννήσου. «-Όταν τα κόμματα δεν έχουν κώδικα δεοντολογίας και γίνεται αυτή η ανταλλαγή βουλευτών ανάμεσα στα κόμματα στέλνουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, ότι όλα αγοράζονται. Άρα τα κόμματα πρέπει να θεσπίσουν δεοντολογικούς και ιδεολογικούς κανόνες, διαφορετικά δεν είναι κόμματα. Είναι σούπερ-μάρκετ!», υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάνοντας επίθεση στον συνυποψήφιό του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και ζητώντας από την ηγεσία του κόμματος να πάρει μέτρα.

«Αν για παράδειγμα κάποιος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέει στον Ανδρουλάκη ότι θα στηρίξει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, αλλά μετά συντάσσεται με τον κ. Τατούλη, είναι φανερό ότι ένας άνθρωπος σαν αυτόν δεν μπορεί να είναι συνεπής σε τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να διαγράφονται από το κόμμα. Αυτή είναι η άποψή μου και θα την υπερασπιστώ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τα κόμματα χωρίς ενιαίους κανόνες, χωρίς δεοντολογία και ιδεολογία είναι κενά περιεχομένου», λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της βουλής και εις εκ των στενών υποστηρικτών του Νίκου Ανδρουλάκη στη μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. Μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», ο κ. Κωνσταντινόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι:

«Όσα στελέχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίζουν πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που στηρίζει το κόμμα τους, δεν χαρακτηρίζονται ως αντάρτες. Διότι οι αντάρτες αγωνίζονταν για ιδεώδη. Αυτοί αγωνίζονται για την καρέκλα τους. Για εμένα πάντως ήταν αναμενόμενο να παραιτηθεί ο κ. Γιαννακούρας από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και να κατέβει ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του κ. Τατούλη». Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ απάντησε με το ότι εκπίπτουν του αξιώματος (από την Κεντρική Επιτροπή και τα άλλα όργανα) όσα στελέχη θέτουν υποψηφιότητα με άλλους συνδυασμούς.

By