Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Κωνσταντοπούλου: Έχουμε δικαίωμα βίαιης προσαγωγής για τον Γιάννη Στουρνάρα

Η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ δεν έχει δικαιοδοσία για βίαιη προσαγωγή, αλλά η επιτροπή της Siemens την έχει

konstantopoulou-zoi-kanali

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιμένει στην κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να χαρακτηρίζει ύποπτη τη στάση του και τον Βαγγέλη Μεϊμαρακη να την «τρολάρει» αλλά και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο να αποχωρεί από την αίθουσα, συνεχίστηκε και σήμερα το σίριαλ της Επιτροπής για τις ΔΕΚΟ.

Η πρόεδρος της Βουλής ξέσπασε εναντίον του διοικητή της ΤτΕ για μια ακόμη φορά: «Μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει η έκθεση κατά τον προσήκοντα τρόπο. Δεν έχει επικοινωνήσει ο κ. Στουρνάρας για να υποβάλει την έκθεση. Μόνο την έστειλε με προκλητικό τρόπο με usb και με κλητήρα. Το αντίγραφο δεν εστάλη και ο Στουρνάρας αρνείται να προσέλθει στην επιτροπή» είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε κληθεί στην επιτροπή θεσμών για τη Siemens και «επικαλούμενος την ιδιότητα του διοικητή και το φόρτο δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσέλθει στην Επιτροπή» θυμίζοντας με νόημα ότι η εν λόγω επιτροπή «έχει την εξουσία και για βίαιη προσαγωγή».

Τόνισε μάλιστα ότι η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ δεν έχει δικαιοδοσία για βίαιη προσαγωγή, αλλά η επιτροπή της Siemens την δίνει αυτή την δυνατότητα.

Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ δεν έχει δικαιοδοσία για βίαιη προσαγωγή, αλλά η επιτροπή της Siemens την έχει

Οπως υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας «στην πραγματικότητα με τη στάση του υλοποίησε την άποψη της μειοψηφίας. Και καταστρατήγησε την άποψη της πλειοψηφίας».

Μάλιστα είπε πως «η σημερινή άρνηση είναι ακόμα χειρότερη γιατί του ζητούμε να τον εξετάσουμε» τον κατηγόρησε ότι «παρεμβαίνει στην πολιτική και στην κυβερνητική πολιτική κατά παράβαση των υποχρεώσεων του» και σημείωσε:

«Το μόνο που όφειλε να κάνει είναι να είναι στην διάθεση της επιτροπής σήμερα και μάλιστα όχι να περίμενε να τον καλέσουμε αλλά να έρθει μόνος του. Αντ´ αυτού αρνείται να έρθει. Είναι στάση που σημαίνει παραβίαση των καθηκόντων του στη σημερινή του ιδιότητα».

Εφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «ύποπτη» την στάση του διοικητή της ΤτΕ υποστηρίζοντας πως μπορεί να αναπληρωθεί από τους υποδιοικητές στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ.

«Ευθέως σας λέω ότι θεωρώ προκλητική τη στάση του. Και προκλητικό ότι δεν έχει έρθει στη βουλή μέχρι σήμερα. Και ιδιαιτέρως προβληματικό ότι έχει επιχειρήσει παρέμβαση υπονομευτική και όχι υποστηρικτική για την κυβέρνηση» ισχυρίστηκε η πρόεδρος της Βουλής.

«Προτείνω να ερευνηθεί αμέσως το κώλυμα Στουρνάρα για σήμερα και για την άλλη εβδομάδα και να κληθεί χωρίς άλλη αναβολή» κατέληξε.

Αγριο τρολάρισμα Μεϊμαράκη

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιστράτευσε ειρωνικά σχόλια: «Εγώ μαζί σας κυρία πρόεδρε. Χειροπόδαρα να έρθει ο Στουρνάρας και ο φρούραρχος από πίσω να τον μαστιγώνει… Είναι δυνατόν να τολμήσει να αμφισβητήσει και να προσβάλει εσάς την πρόεδρο της Βουλής;» διερωτήθηκε σαρκαστικά.

Μεϊμαράκης: «Χειροπόδαρα να έρθει ο Στουρνάρας και ο φρούραρχος από πίσω να τον μαστιγώνει… Είναι δυνατόν να τολμήσει να αμφισβητήσει και να προσβάλει εσάς την πρόεδρο της Βουλής

Αδειασμα από Μπαλαούρα και Μπαλάφα

Την Ζωή Κωνσταντοπούλου «άδειασαν» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας διαφώνησε ευθέως με την εμμονή Κωνσταντοπούλου: «Δηλώνω την απορία μου για το επείγον της εξέτασης Στουρνάρα από την Επιτροπή» είπε. Στην ίδια λογική και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας: «Θα πρέπει να τον καλέσουμε στις ημερομηνίες που λέει αυτός, αφού δεν μπορεί» είπε.

Αποχώρησε ο Γρηγοράκος – Καλύτερα γιατί θα σας απέβαλα

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος αντέδρασε έντονα: «Δεν θα καταντήσεις τη βουλή οιονεί δικαστήριο και προσωπικό φέουδο» είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής.

« Σας ανακαλώ στην τάξη για τις φράσεις που είπατε» είπε η πρόεδρος της Bουλής και τον προειδοποίησε: «Ο κανονισμός έχει κλιμάκωση, προσέξτε». Οταν ρωτήθηκε τι εννοεί, απάντησε: «Η κλιμάκωση των ποινών είναι να σας αποβάλλω. Οπότε καλύτερα που αποχωρείτε» την ώρα που αποχωρούσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Nικήτας Κακλαμάνης από την ΝΔ είπε προς την πρόεδρο της Βουλής: «Με αυτά που κάνετε με αναγκάζετε να υποστηρίξω τον Στουρνάρα που εξαιτίας του διαγράφηκα από την ΝΔ. Δεν το πίστευα ότι θα υπήρχε άνθρωπος που θα με ανάγκαζε να το πράξω. Είναι αδιανόητο από τη στιγμή που έχει επαφή με τον Ντράγκι και τον χρειαζόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να τον διαπομπεύουμε».

Νικήτας Κακλαμάνης: «Με αναγκάζετε να υποστηρίξω τον Στουρνάρα που εξαιτίας του διαγράφηκα από την ΝΔ»

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι: «Σήμερα με την επιστολή του δηλώνει σαφώς γιατί δεν μπορεί. Να τον καλέσουμε τις μέρες που μπορεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε υποστήριξη στο πρόσωπο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου: «Να μην μας αναγκάσει να τον φέρουμε βιαίως. Μεταφέρω απόφαση της ΚΟ ΑΝΕΛ να φέρουμε τον κ. Στουρναρα ακόμα και το Σαββατοκύριακο, ακόμα και βιαίως» είπε. Μάλιστα συνέδεσε την αποχή Στουρνάρα με δημοσιεύματα που τον φέρουν για Πρωθυπουργό.

(Visited 1 times, 1 visits today)