Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κωνσταντοπούλου: Στην εξεταστική αντιδρούν όσοι απειλούνται

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας»

konstantopoulou-vouli-proedros

Η Επιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους συγκεντρώνει τα πυρά όλων εκείνων που αισθάνονται ότι απειλούνται, δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας», συνέχισε, προσθέτοντας πως αν οι επικριτές «έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αυτό σημαίνει κάποια πράγματα περισσότερα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, έχοντας δίπλα της τη Σοφία Σακοράφα και τον ειδικό επιστήμονα Ερίκ Τουσέν και στο ακροατήριο τον Γιώργο Κατρούγκαλο, είπε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, καταγγέλλοντας μάλιστα προσπάθεια απόκρυψής της με τη βοήθεια και προθύμων μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Τουσέν είπε μεταξύ άλλων ότι θα διερευνηθεί από την επιτροπή αν ο λαός ρωτήθηκε για τους όρους σύναψης των δανείων από την τρόικα και για τα αποτελέσματα τους. Υποσχέθηκε ότι θα επιδειχτεί σοβαρότητα στον έλεγχο και θα υπάρξει ενδελεχής έλεγχος των στοιχείων.

Έπλεξε μάλιστα το εγκώμιο στις κ.κ. Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές και δεν υπάρχει άλλο κοινοβούλιο στον κόσμο που να έχει συστήσει τέτοια επιτροπή.

Τόνισε επίσης ότι οι πολίτες όλου του κόσμου θα ήθελαν να δουν με μεγάλη διψά το βίντεο με τη συνεδρίαση της επιτροπής το περασμένο Σάββατο. Σημειώνεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα ετοιμάσει και άλλο τρέιλερ για την επιτροπή, παρά την κριτική που δέχεται από τα κόμματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By