Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Κοντά στην εξαγορά της Shazam για 400 εκατ. δολάρια η Apple

Η Apple βρίσκεται κοντά στην αγορά της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής Shazam για 400 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγή του Business Insider.

Η συμφωνία θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να ενσωματώσει ένα δημοφιλές καταναλωτικό χαρακτηριστικό απευθείας στα κινητά της τηλέφωνα σε μια εποχή που η καινοτομίας της απειλείται από την Google και τη Samsung.

Η εφαρμογή Shazam επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν τη μουσική που παίζει στο σημείο που βρίσκονται, όπως ένα τραγούδι σε ένα εστιατόριο ή καφέ. Η εφαρμογή έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο, σημειώνοντας περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο downloads από τους καταναλωτές.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο διευθύνων σύμβουλος της Shazam, Rich Riley, δήλωσε ότι η εταιρεία θα είχε νόημα να εμπιστευτεί μια μεγαλύτερη επιχείρηση που αναζητά να επενδύσει στη μουσική ή τη διαφήμιση.

Εκπρόσωποι της Apple και της Shazam δεν έκαναν κανένα σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Σημειώνεται ότι τα νέα της συμφωνίας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά την Παρασκευή από την ιστοσελίδα TechCrunch, η οποία δήλωσε ότι η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By