Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Kόντρα κυβέρνησης – Κασσελάκη για το ποιος αμφισβητεί τη Δημοκρατία

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε 48 ώρες κατάφερε να έχει διαδοχικές συγκρούσεις με την κυβέρνηση. Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στα social media προκειμένου να μας ξεναγήσει στο γραφείο του στη Βουλή.

Μάλιστα μέσα στο βίντεό του δεν δίστασε να μιλήσει για «χειροκροτητές» βουλευτές της πλειοψηφίας που παράγουν νόμους και βρίσκονται σε κλειστά γραφεία. Η ξενάγηση ξεκινάει με τον ίδιο όπως λέει να βρίσκεται στο γραφείο του στη Βουλή, στο γραφείο όπως εξηγεί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελακη

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Η αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης ήταν άμεση και ήρθε τόσο δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη.

«Τι θέλει να μας πει… Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του briefing.

«Εγώ δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν και οι βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι και εκείνοι έχουν ψηφίσει νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην Αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε, πριν από λίγο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράζουμε μια ευχή, να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα. Το αντίθετο βλέπουμε. Ας δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης σε κείμενό του αναφέρει: Προς ενημέρωση του νέου Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (νέος όρος;;)

Οι κυβερνητικοί βουλευτές:

– Δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία.

– Δεν είναι «κυρίως χειροκροτητές». Είναι ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

– Συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να πέσουν οι τόνοι ο κ. Κασσελάκης επανήλθε στο συγκεκριμένο θέμα μέσω δηλώσεων του στο Mega. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega, από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται τόνισε ότι με την ενέργειά του έθεσε ένα θέμα παραγωγής πολιτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει προτάσεις νόμου στο Κοινοβούλιο.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φοβήθηκε και αυτό λεει πολλά. Φοβούνται ο λαός να έχει τη δύναμη στα χέρια του. Νομίζουν ότι θα αποφασίζουν σε κλειστούς διαδρόμους. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι επέλεξε τα μέλη της ΑΔΑΕ μαζί με την ακροδεξιά. Ανατωτιέμαι αν αυτό το εγκρίνει ο κόσμος του Κέντρου» σημείωσε.

Η νέα τοποθέτηση Κασσελάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος επανέλαβε ότι «ο κ. Κασσελάκης αντί να προσπαθεί «να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα», καλό για όλους θα ήταν να μάθει τους βασικούς κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της λειτουργίας της Βουλης» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συγκρούστηκε με την υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου εξαιτίας της κοινής τους παρουσίας στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας. Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση του ίδιου στα social media η κυρία Μιχαηλίδου «εμφανίστηκε απρόσκλητη» και πρόσθεσε πως «την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική» και κατέληξε «αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπήκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Μάλιστα αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι η υφυπουργός Παιδείας κόπηκε… στη μονταζιέρα καθώς ενώ υπάρχουν στιγμιότυπα στα οποία φαίνονταν να στέκονται δίπλα – δίπλα με τον κ. Κασσελάκη στο βίντεο που δημοσίευσε ο τελευταίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook η Δόμνα Μιχαηλίδου δεν εμφανίζεται πουθενά.

Η υφυπουργός Παιδείας πέρασε στην αντεπίθεση δηλώντας χαρακτηριστικά ότι «υποδέχθηκα τον κ. Κασσελάκη στο ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας ως όφειλα βάσει του θεσμικού μου ρόλου. Δεν πήγα στο σχολείο ως Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά ως η καθόλα αρμόδια Υφυπουργός για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». « Άρα, απρόσκλητη η αρμόδια υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας», αναφέρει η Δόμνα Μιχαηλίδου προσθέτοντας:

«Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για ’μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα. Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ; Εμείς πάντως στο Υπουργείο Παιδείας επιμένουμε. Δουλειά της γενιάς μας είναι να λύνει τα προβλήματα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση».

By