Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κόντρα Μπαλτά- Κουράκη για τις πανελλήνιες

«Μήλον της έριδος» οι δρομολογούμενες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα

kourakis mpaltas2

Έντονη διαφωνία έχει ξεσπάσει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης φέρονται να διαφωνούν κάθετα αναφορικά με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα με το οποίο θα γίνεται η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, αιτία της κόντρας είναι πως ο κ. Μπαλτάς επιθυμεί την καθιέρωση ενός αυστηρού συστήματος με απαιτητική ύλη, ενώ από την άλλη, ο κ. Κουράκης φέρεται να ζητεί ένα εξεταστικό σύστημα με λιγότερη ύλη. Σύμφωνα με το Βήμα, η διαφωνία μεταξύ των δύο ανδρών είναι τόσο σφοδρή που στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τάσος Κουράκης έφτασε να απειλήσει με παραίτηση.

Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πιθανολογείται ότι οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, όπως και οι διατάξεις για την Τράπεζα Θεμάτων και το 9,5 που θα απαιτείται πλέον για την προαγωγή από την μια τάξη στην άλλη, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα και όχι στο πολυνομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, η ένταση μεταξύ του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Παιδείας φαίνεται πως επεκτείνεται και σε άλλο τομέα της εκπαίδευσης. Οι δύο άνδρες διαφωνούν και αναφορικά με την τοποθέτηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, για τους οποίους ο μεν κ. Μπαλτάς φέρεται να ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος όπως έχει, ο δε κ. Κουράκης να τάσσεται υπέρ των κομματικών τοποθετήσεων κρίνοντας ότι πρόκειται για θέσεις με πολιτικό πρόσημο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By