Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Κόντρα στη Βουλή για την «αντίδραση» της κυβέρνησης στον Ιανό

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Τρίτη στη Βουλή, για τον «Ιανό» και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και την εφαρμογή 112.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι ήταν απών την επόμενη ημέρα της μεγάλης καταστροφής.

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα μίλησε για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Σωστά, αλλά πρώτα πρέπει να κοιταχτεί ο ίδιος στον καθρέφτη. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση που μιλάει για τη σχέση εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη χάνει με αυτήν την κρίση κάθε τεκμήριο σοβαρότητας και αξιοπιστίας», ανέφερε ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να απαντά ότι υπήρξε ενημέρωση για το φαινόμενο του «Ιανού».

«Θα κριθούμε για τα μέτρα που πήραμε. Τα τοπικά site είχαν προειδοποιήσει τις κοινωνίες για το φαινόμενο του Ιανού», απάντησε στις αιχμές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κάτοικοι της Καρδίτσας δεν ήταν ενημερωμένοι για το καιρικό φαινόμενο, ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντίδραση της και ότι δεν λειτούργησε το 112.

«Το 112 στέλνει μήνυμα, όταν το κρίνει σκόπιμο. Στην Εύβοια εστάλη, γιατί το έκρινε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» είπε ο κ. Πέτσας.

Τη σκυτάλη από τον Κώστα Ζαχαριάδη πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άργησε να επισκεφθεί την Καρδίτσα.

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε μετά από τέσσερις μέρες στην Καρδίτσα, ο κ. Τσίπρας πήγε μόνο πριν από τις εκλογές για να πάρει καμία ψήφο», απάντησε ο Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για πολιτικάντικα επιχειρήματα κάποιων που επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές μόνο και μόνο για βγάλουν φωτογραφίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By