Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ για να «μπαλώσουν» τα κενά της Αριστερής Πλατφόρμας

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Φίλης αναμένεται να καλύψουν  τις θέσεις των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Αλέκου Καλύβη

tsakalotos

Με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιάννη Δραγασάκη και Νίκο Φίλη σκέφτεται να αντικαταστήσει τους «αντάρτες» της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα κορυφαία αυτά στελέχη της κυβέρνησης θα καλύψουν τις θέσεις των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Αλέκου Καλύβη.

Κριτήριο για τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποτελεί το γεγονός ότι είναι ο άνθρωπος που σηκώνει το βάρος της συμφωνίας και των περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά και γιατί εκτός των άλλων αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα των «53».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Γιάννης Δραγασάκης ειναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει αναλάβει νευραλγικά κομμάτια υλοποίησης του προγράμματος, όπως ο τομέας των τραπεζών, ενώ ο Νίκος Φίλης ήταν από τα πρόσωπα που στήριξαν σθεναρά τον Αλέξη Τσίπρα σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίζεται σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την εκλογή του Παναγιώτη Ρήγα στη θέση του γραμματέα, ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα μέχρι το έκτακτο συνέδριο το Φεβρουάριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By