Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κορμπεράν: «Τιμή μου να είμαι σε ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, τον Ολυμπιακό»

Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι από τη Δευτέρα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και μια ημέρα πριν από το παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον 3ο προκριματικό του Europa League παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι είναι τιμή του που είναι στον Ολυμπιακό, που τόνισε πως είναι «ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης», αναφέρθηκε στη νοοτροπία νικητή, στο σύστημα που θέλει να παίξει, στη φιλοσοφία του, τους Βαλβέρδε και Γκουαρδιόλα, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές σημείωσε πως προέχει το παιχνίδι με τη Σλόβαν.

Τον προπονητή παρουσίασε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Γάλλος προλογίζοντας τη συνέντευξη Τύπου είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μαρτίνς για όσα πρόσεφερε, τον ευχαριστούμε για όσα έχει κατορθώσει. Σήμερα ξεκινάει ένα κεφάλαιο με την παρουσίαση του κ. Κορμπεράν.

Ξεκινάμε παρουσιάζοντας τον νέο μας ταλαντούχο προπονητή. Πριν από 16 χρόνια αποφάσισε να ξεκινήσει την καριέρα του ως προπονητής. Ξεκίνησε από τη Βιγιαρεάλ, έχει εμπειρία από πολλά κλαμπ, στην Κύπρο και μεγάλους συλλόγους, όπως η Λιντς και η Χάντερσφιλντ. Συνεργάστηκε με μεγάλους προπονητές, όπως ο Κανέδα και ο Μπιέλσα. Υποστηρίζουμε πλήρως τον νέο μας προπονητή. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα».

Κορμπεράν: Μεγάλη ευθύνη να είμαι στον Ολυμπιακό»

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Κάρλος Κορμπεράν ο οποίος μίλησε για την τιμή που του έγινε να είναι στον Ολυμπιακό.

«Είναι τιμή να είμαι εδώ, ξεκίνησα πριν από χρόνια την καριέρα μου και ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη, μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε νοοτροπία νικητή και γι” αυτό κάθομαι εδώ. Σε ευχαριστώ Κριστιάν και όλους, ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο. Με ένα σημαντικό ποδόσφαιρο, κάθε προπονητής που θέλει να είναι στο κορυφαίο επίπεδο, θέλει να παίζει στα κορυφαία παιχνίδια».

«Να κυριαρχούμε, να παίζουμε με την φιλοσοφία του νικητή»

Η φιλοσοφία του Ισπανού: «Μπορώ να φανταστώ τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε. Πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία νικητή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να κυριαρχούμε. Ξέρουμε ότι η νοοτροπία είναι να δείξουμε ότι έχουμε την πρωτοβουλία, κυριαρχούμε, κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Να δείχνουμε πως ξεκάθαρος στόχος μας είναι η νίκη».

Περί συστημάτων: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική, γιατί οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Στη Χάντερσφιλντ καταφέραμε το καλύτερο επίπεδο που μπορούσαμε. Την δεύτερη χρονιά είχαμε τρία σχήματα στην άμυνα, τέσσερα στην επίθεση. Γιατί πιστεύω ότι οι εναλλακτικές σου δίνουν δύναμη. Αυτή την στιγμή να συγκεντρωθώ να έχω ένα σταθερό σχήμα και να έχουμε μία βάση»

Για τα συναισθήματά του και το γεγονός ότι έρχεται αμέσως το επόμενο παιχνίδι: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις θετικά πράγματα που άφησε ο κ. Μαρτίνς. Όταν δεν έχεις τόσο χρόνο, ώστε να αλλάξεις πράγματα στην ομάδα τακτικά. Πρέπει να επηρεάσουμε το ψυχολογικό κομμάτι και να δώσουμε κίνητρο»

Για τις μεταγραφές: «Το γεγονός ότι έχουμε ένα ματς αύριο μας κάνει να έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά εκεί. Οπότε όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι θα δουλέψουμε με την ομάδα και τους παίκτες που έχουμε. Πολλές φορές στο μέλλον θα σκεφτούμε για το μέλλον, τώρα να συγκεντρωθούμε στο παρόν και μετά θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον»

Για την δύσκολη στιγμή και τον επερχόμενο αγώνα: «Οι δύσκολες στιγμές είναι για τις μεγάλες προκλήσεις.Πρώτα παίζουμε αύριο με μία ανταγωνιστική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως μπορούμε ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ξέρω πως έχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες με τη σωστή νοοτροπία. Αύριο είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε πως αξίζουμε σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό να ξέρεις το που θα δουλέψεις και τους αντιπάλους. Είναι μία φανταστική πρόκληση»

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει και που πρεσβεύει: «Θα ήθελα να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να αμύνεσαι σε κάποια σημεία. Να βρούμε τον τρόπο να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα. Να βρούμε ισορροπία, να κερδίσουμε την μπάλα και να επιτεθούμε. Αν έχεις στο μυαλό σου τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάνεις τη συγκέντρωσή σου να χάνεις ευκαιρία. Προτιμάω να βλέπω την ομάδα μου με την μπάλα, παρά χωρίς αυτήν».

«Είναι ευκαιρία ο Ολυμπιακός»

Γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό και τις επαφές που είχε για να αναλάβει την ομάδα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Μετά από δύο χρόνια στη Χάντερσφιλντ είχα σκοπό για διάλειμμα. Αλλά όταν βλέπεις το ενδιαφέρον μίας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, βλέπεις πως είναι μία ευκαιρία και σου δίνει κίνητρο να δώσεις τον χρόνο σου. Το γεγονός ότι η ομάδα έχει την νοοτροπία του νικητή, είναι αυτό που του έδωσε το κίνητρο να δουλέψει στον Ολυμπιακό»

Για το τι θέλει να αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξω είναι και το πιο εύκολο είναι η αντίδραση της ομάδας και είναι η νοοτροπία του νικητή. Αυτό πρέπει να κάνουμε με τη Σλόβαν. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι και το κίνητρο».

«Ο Βαλβέρδε, ο Πελεγκρίνι και ο Γκουαρδιόλα»

Πώς είναι για έναν άνθρωπο να ξεκινάει από τα 23 του και ποιος τον επηρέασε περισσότερο: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο στα 18, ένιωθα ότι προτιμούσα να είμαι προπονητής και όχι τόσο ποδοσφαιριστής, προσπάθησα να το συνδυάσω. Στα 23 σταμάτησα ως παίκτης και ξεκίνησα στη Βιγιαρεάλ την προπονητική μου καριέρα. Είχα περισσότερο κίνητρο. Έτσι είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη συνεργασία μου με μεγάλους συλλόγους. Έβλεπα μεγάλους προπονητές όπως ο Βαλβέρδε και ο Πελεγκρίνι. Την ίδια ώρα ο Γκουαρδιόλα άλλαζε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η εθνική της Ισπανίας άλλαζε και κατακτούσε το ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν κοινό στοιχείο την επιτυχία με την κατοχή της μπάλας. Είχα πολλούς προπονητές, συνεργάστηκα με τον Μπιέλσα για δύο χρόνια και με προετοίμασε για μεγαλύτερα πράγματα».

Εν συνεχεία ο Κάρλος Κορμπεράν άλλαξε ρούχα και μίλησε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της UEFA για το παιχνίδι με την Σλόβαν:

«Νομίζω το μεγαλύτερο είναι το κίνητρο των παικτών και η αντίδραση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Να δείξουμε ενότητα, ανάμεσα στους καταπληκτικούς φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι είμαστε σε ένα σύλλογο με δυνατούς οπαδούς. Να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε ενωμένοι με σκοπό να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Έχουμε δύο παιχνίδι να το καταφέρουμε. Το πρώτο όμως βήμα είναι το πιο σημαντικό».

Για το εάν έχει καταλήξει σε σύστημα και αλλαγή στη λίστα για την UEFA: «Θα κάνουμε δύο αλλαγές και μετά από τις δοκιμές, έχω καταλήξει ποια θα είναι η αρχική ενδεκάδα. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Μετά το τέλος της προπόνησης θα ανακοινωθούν οι αλλαγές».

Για το εάν θα υπάρξουν επιστροφές κομμένων παικτών: «Δεν ξέρω, δουλεύω με την ομάδα αυτές τις δύο μέρες. Θα αποφασίσω με τα δικά μου κριτήρια. Θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By