Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Κοροναϊός: Ακυρώνονται οι εορτασμοί για την κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Ελλάδας – Κίνας ανακοίνωσε πως αποφάσισε την ακύρωση των εορτασμών του της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας των εξελίξεων με τον κοροναϊό.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού φθάνει με τον πιο πρόσφατο απολογισμό τους 170 στην Κίνα και τα κρούσματα να ανέρχονται σε περίπου 7.700, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

«Ο Πρόεδρος Ανδρέας Ποταμιάνος, η Αντιπρόεδρος Αμαλία Ματιάτου και το Δ.Σ. απεφάσισαν ότι λόγῳ των δοκιμασιών που περνάει την στιγμή αυτή ο Λαός της Κίνας και από σεβασμό προς τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων, δεν είναι ενδεδειγμένο ο Σύνδεσμός μας να οργανώσει εορταστική εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά στις 7 Φεβρουαρίου.

Αντιθέτως απεφάσισε όπως όλες οι προσπάθειες και δυνατότητες του Συνδέσμου να επικεντρωθούν και να συμβάλουν στην προσωπική και υλική βοήθεια προς τον λαό της Κίνας.

Την ανακοίνωση αυτή απευθύνουμε στην Κινεζική Πρεσβεία και προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου και σε όλους τους φίλους στην Ελλάδα και Κίνα.

Μετά την επίλυση του προβλήματος η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθεί σε σύντομο χρόνο, θα εορτάσουμε το νέο έτος και την επιστημονική νίκη.

Καλούμε τα μέλη μας να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον Σύνδεσμο για να συντονίσουμε την προσπάθεια αλληλεγγύης και βοήθειας προς την Κίνα.

Καλούμε τις Κινεζικές οργανώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή είτε μονομερώς είτε συντονισμένοι με την προσπάθειά μας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By