Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα σε πτήση της Lufthansa

Για ύποπτο κρούσμα του κοροναϊου σε πτήση της Lufthansa κάνουν λόγο οι γερμανικές αρχές.

Η εταιρεία στη Φρανκφούρτη επιβεβαίωσε ότι, στην πτήση LH780 εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα με συμπτώματα του ιού. Πρόκειται για άνδρα από την Κίνα. Οι επιβάτες, που κάθονταν τρεις σειρές μπροστά και πίσω από τον Κινέζο, εξετάστηκαν από τις κινεζικές αρχές .

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, τo «Airbus A 340» απογειώθηκε από τη Φρανκφούρτη χθες το βράδυ και προσγειώθηκε στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ σήμερα το πρωί. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν μία ομάδα 39 Κινέζων τουριστών. Ένας από αυτούς κρίθηκε ύποπτο κρούσμα από τις υγειονομικές αρχές της Κίνας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Κινέζος είχε ταξιδέψει στην πόλη Ουχάν που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό.
Ο άνδρας είχε βήχα αλλά ήταν απύρετος.

Το πλήρωμα της Lufthansa επέστρεψε στη Γερμανία.

Δεδομένου ότι υπήρχε κίνδυνος να τεθεί σε καραντίνα στο διεθνές αεροδρόμιο «Nanjing Lukou», η γερμανική αεροπορική εταιρεία αποφάσισε την επιστροφή τους.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι, οι Γερμανοί υπήκοοι που θα μεταφερθούν από την κινεζική πόλη Ουχάν με ειδική πτήση, θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Οι περίπου εκατό Γερμανοί πολίτες που θα μεταφερθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε γερμανικό έδαφος, θα μείνουν στην απομόνωση επί δύο εβδομάδες.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε στο Βερολίνο η διάρκεια της καραντίνας σχετίζεται με την περίοδο επώασης του ιού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By