Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: 28 νεκροί και 74 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στα 966 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς καταγράφηκαν 74 νέα.

Ακόμη έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα συνολικά στη χώρα μας.

Οι 23 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

Ακόμη 66 άτομα νοσηλεύονται, οι 65 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα.

Κανείς δεν έχει ανοσία στη νόσο, σιγά σιγά κάποιοι θα αποκτούν, είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Στην άμεση στήριξη 166.000 επιστημόνων, προερχόμενους από έξι βασικούς κλάδους –δικηγόρων, γιατρών (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού προσωπικού), μηχανικών/αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων/λογιστών, εκπαιδευτικών και ερευνητών- προχωρά η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού.

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, η κίνηση αυτή γίνεται δια ενός ανοιχτού προγράμματος, ύψους 180 εκατ., με επιταγή κατάρτισης (voucher) με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση, και συμπληρώνει:

«Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του».

Την ίδια ώρα, η σχετική ανακοίνωση τονίζει πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν στους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους.

«Προς τούτο έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους» υπογραμμίζεται επίσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By