Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Κορονοϊός – 3η δόση εμβολίου: Ανοίγουν εντός των ημερών τα ραντεβού για όλους

Tο νέο μαύρο ρεκόρ 5.449 κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμό σε ειδικούς και κυβέρνηση. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί το πώς θα πεισθεί και άλλος κόσμος να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, ενώ σημαντικό επίσης θεωρείται να «τρέξουν» και οι αναμνηστικές δόσεις.

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και των εμβολιασμών μίλησε το πρωί της Τρίτης (2/11) o κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως τόνισε, θα γίνει προσπάθεια με «όλους τους τρόπους» για να πεισθεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, όπως για παράδειγμα με μηνύματα, με καμπάνιες, με στοιχεία, με το εμβόλιο έξω από το σπίτι του καθενός.

Σημείωσε επίσης ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης για όλους. «Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τα ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους και τα μέτρα που θα παρθούν θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By