Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: 400 Έλληνες από το Λονδίνο μπαίνουν σε καραντίνα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα περιμένει τους 400 Έλληνες στο αεροδρόμιο. Θα θερμομετρηθούν και θα μπουν σε καραντίνα.

Τρεις πτήσεις με συνολικά 400 Έλληνες φτάνουν σήμεραστην Ελλάδα από το Λονδίνο. Σύμφωνα με ενημέρωση που υπάρχει, μόλις θα φτάσουν στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού κάνει σε όλους θερμομέτρηση θα ληφθεί και δείγμα από τον κάθε έναν προκειμένου να ελεγχθούν όλοι για κορονοϊό.

Και οι 400 Έλληνες θα μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι τους. Μάλιστα, θα εφαρμοστεί αυστηρός έλεγχος για την τήρηση αυτού του περιορισμού σύμφωνα με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Ελληνική Αστυνομία.

Σε ισχύ από τις 12.00 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας
Σημειώνεται ότι είναι σε ισχύ από τις 12:00 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αστυνομικοί θα εξετάζουν αν πράγματι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών.

Οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

By