Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Κορωνοϊός – Αλβανία: Επιβολή στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες

Έκτακτα μέτρα υιοθέτησε και η κυβέρνηση της Αλβανίας, η οποία προχώρησε στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες.

Προχώρησε στη λήψη πιο αυστηρών κατά του κορωνοϊού ώστε να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νόσου, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα.

Περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία (η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον κόσμο από τον κορονοϊό) πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ με ταχείς, δυστυχώς, ρυθμούς, αυξάνεται διαρκώς και ο αριθμός των νεκρών. Η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις εξετάζουν ή λαμβάνουν μέτρα αυστηρότατου περιορισμού στις μετακινήσεις, φτάνοντας ακόμα και στη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από τη βαριά «πληγωμένη» Ιταλία και την Ισπανία, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, που επιβάλλουν αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων, η «Γηραιά Ήπειρος» επιχειρεί να θωρακιστεί. 

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ενημερώνονται διαρκώς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 11.570 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 278.136. Το καλό νέο; Περίπου 89.260 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα μετρά πλέον 4.032 νεκρούς και 47.021 κρούσματα. 5.129 άνθρωποι θεωρούνται πλέον ιαθέντες.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξάνεται δραματικά και στην Ισπανία. Σήμερα, Σάββατο, ανήλθε στους 1.326 από τους 1.002 την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), εν τω μεταξύ, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει 80.976 κρούσματα, 71.150 ιαθέντες και 3.248 θανάτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By