Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Ανησυχία στο Μιλάνο λόγω υπερβολικού συνωστισμού

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στο Μιλάνο λόγω υπερβολικού συνωστισμού στην περιοχή Ναβίλι, όπου παραδοσιακά πολλοί νέοι βγαίνουν το βράδυ για φαγητό και ποτά.

Βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στη φάση αυτή επιτρέπεται μόνον η παράδοση φαγητών και ροφημάτων σε πακέτο.

Οι πελάτες, δηλαδή, πρέπει να τα καταναλώνουν στο σπίτι και σε καμία περίπτωση μπροστά από τα καταστήματα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, φωτογράφοι και οπερατέρ «συνέλαβαν» με τον φακό τους νέους να κάθονται στα πεζούλια των Ναβίλι χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να πίνουν μαζί μπίρα ή να μιλούν σε παρέες, χωρίς να έχουν μάσκα.

Σε πολλά τους σχόλια στο διαδίκτυο, ιταλοί πολίτες τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, το Μιλάνο κινδυνεύει να μην βγει από τον εφιάλτη της πανδημίας και να ξαναζήσει δραματικές στιγμές.

Παράλληλα, η νομαρχία του Μπολτσάνο, στην βόρεια περιφέρεια “Ανω Αδίγη (η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία) αποφάσισε να κάνει χρήση της ευρείας αυτονομίας που διαθέτει για να επισπεύσει την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Αύριο θα δώσει πράσινο φως στη λιανική πώληση, ενώ από την Δευτέρα θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, αλλά και μουσεία και βιβλιοθήκες. Από τις 25 Μαίου, βάσει του χρονοδιαγράμματος αυτού, αναμένεται να ανοίξουν τα ξενοδοχεία της περιοχής του Μπολτσάνο.

Και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας, όπως εκείνες του Βένετο και του Φριούλι, δηλώνουν «έτοιμες να ξανασηκώσουν ρολά» και ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να καταστήσει δυνατή την άμεση επαναλειτουργία ολόκληρου του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By