Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Κορονοϊός: Αρνητές καλούνται στον εισαγγελέα Πάτρας – Στο στόχαστρο ομάδες αντιεμβολιαστών του διαδικτύου

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για τους αρνητές του κορονοϊού οι οποίοι προβαίνουν δημόσια σε αντιεμβολιστικά κηρύγματα. Έρευνα για τη δράση τους αρχίζει η εισαγγελία πρωτοδικών στην Πάτρα.

Καλώντας – σε πρώτη φάση υγειονομικούς – προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία υπόπτων για διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) και παρότρυνση σε ανυπακοή για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, η εισαγγελία πρωτοδικών Πάτρας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση.

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να περιοριστεί η δράση του κινήματος των αρνητών και ατόμων που συστηματικά ωθούν συνανθρώπους τους σε αποχή από τον εμβολιασμό, θέτοντας τη ζωή – ακόμη και νέων ανθρώπων – σε κίνδυνο, αναφέρει το gnomip.gr.

Οι τοπικές ανακριτικές αρχές εστιάζουν σε ομάδες που λειτουργούν στο διαδίκτυο, αλλά και στην έκδοση αδειών σε αντιεμβολιαστές υγειονομικούς, με πλαστά πιστοποιητικά.

Κορονοϊός – «Γνωστοί αντιεμβολιαστές σε Αχαΐα και Ηλεία»
Την ίδια ώρα, θάνατοι νέων σχετικά ανθρώπων αλλά και ανεμβολίαστων υγειονομικών, συνδέονται με τη δράση τουλάχιστον δύο ατόμων, στο Αίγιο και σε περιοχή της Ηλείας.

Στη μία περίπτωση του Αιγίου, ο θιγόμενος έκανε αναφορά κατά δικηγόρου, στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ο οποίος την περασμένη Τετάρτη 17 του μηνός, τού άσκησε και πειθαρχική δίωξη, διαδικασία παράλληλη με την σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, της Ηλείας, το γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου, φέρεται να παρενέβη σε συγγενείς θανόντος από κορονοϊό, ζητώντας εκταφή και διενέργεια νέας νεκροψίας. Αμφισβητήθηκε ουσιαστικά η πρώτη έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, ενώ οι συγγενείς υποστήριξαν ότι δεν τίθεται καν θέμα κορονοϊού σε θανάτους!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By