Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στο Θριάσιο – Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς στα Επείγοντα

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εξαιτίας των πολύ αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Όπως έγινε γνωστό, από το απόγευμα της Δευτέρας το Θριάσιο Νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την ώρα που οριακή είναι η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, στο ΤΕΠ του συγκεκριμένου νοσοκομείου επικρατεί πλέον το αδιαχώρητο από ασθενείς.

Μάλιστα, για αρκετά περιστατικά με Covid 19 αποφασίζεται η μετακομιδή τους στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που καταγράφηκε χθες κατά την εφημερία στον «Ευαγγελισμό» που θύμιζε «μάχη» με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο.

Περιγράφοντας την κατάσταση στον Ευαγγελισμό, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος δήλωσε στο Newsbomb.gr: «Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας με αποτέλεσμα η εφημερία που είχαμε την Κυριακή ήταν η χειρότερη που έχουμε ζήσει. Η κατάσταση θα συνεχιστεί να είναι τόσο δύσκολη μέχρις ότου δούμε μείωση των εισαγωγών με ασθενείς Covid – 19».

«Δεν έχουμε πού να βάλουμε όλους αυτούς τους ασθενείς. Είναι μια κατάσταση που σε φέρνει σε απόγνωση».

Ο ίδιος σημείωσε: «Κατορθώσαμε όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και γίνονται προσπάθειες να απορροφηθούν και οι διασωληνωμένοι που είναι στις κλινικές του Covid, αλλά και οι ασθενείς που θα μπουν σε κοινά κρεβάτια. Είναι ένας μαραθώνιος, μια Οδύσσεια και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη».

Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ: Σε «πόλεμο» τα νοσοκομεία της Αττικής – Γίνεται επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκεται πλέον εκτός ορίων», τονίζοντας ότι σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν πλέον στους διαδρόμους ράντζα και με περιστατικά ασθενών που έχουν μολυνθεί από την Covid 19, ενώ την ίδια στιγμή αναφέρει ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ήδη γεμάτες ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος περιγράφει με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν και στο Δρομοκαΐτειο, όπου όπως λέει, «αφήνουν τους ψυχικά ασθενείς με κορωνοϊό να πεθαίνουν αβοήθητοι».

«Κάθε ημέρα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν το καθένα δύο κλινικές ασθενείς με κορωνοϊό, συρρικνώνοντας τη λειτουργία σε γενικές παθήσεις, αυξάνοντας τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες. Τα ασθενοφόρα που θυμίζουν στρατιωτικά οχήματα εν καιρώ πολέμου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων δείχνουν την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δυσκολία εισαγωγής στα νοσοκομεία με ελεγχόμενα συμπτώματα λόγω έλλειψης χώρου. Θετικά περιστατικά βρίσκονται χωρίς παρακολούθηση σπίτι τους και όταν φθάνουν στο αμήν με ασθενοφόρο διακομίζονται στα νοσοκομεία», υπογραμμίζει ο κ.Γιαννάκος.

Για τα ράντζα, ο ίδιος σημειώνει: «Έχουμε ράντζα και σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοιο. Στο «Αγία Όλγα» γέμισαν τα κρεβάτια με 60 ασθενείς στη χθεσινή εφημερεία και 14 ασθενείς με κορωνοιο νοσηλεύονται σε ράντζα».

Σε ό,τι αφορά το Δρομοκαΐτειο, ο κ. Γιάννακος αναφέρει σχετικά: «Το νοσοκομείο έφτιαξε κλινική κορωνοιου με 37 ψυχικά ασθενείς. Αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό, λόγω ελλείψεις υποδομών και προσωπικού. Αύριο θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα».

Σε ποια νοσοκομεία υπάρχουν διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ
Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ εντοπίστηκαν στα εξής νοσοκομεία:

Σισμανόγλειο: 10 άτομα
Ελπίς: 3
Παμμακάριστος: 2
Γεννηματάς: 6
Λαϊκό: 2
Ιπποκράτειο: 1
Τζάνειο: 4
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: 9
Θριάσιο: 3
Αλεξάνδρας: 8

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το σύνολο των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομείων της Αττικής φτάνει τους 50.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου
ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 48 ασθενείς. Τρεις κενές κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Νοσηλεύονται 21 ασθενείς. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς, η ΜΕΘ γεμάτη

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 ασθενείς, ΜΕΘ γεμάτη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 12 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ. Τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.

ΣΩΤΗΡΙΑ: Νοσηλεύονται 58 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Νοσηλεύονται 84 ασθενείς, ΜΕΘ γεμάτη

ΕΛΠΙΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΕΡΥΘΡΟΣ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς και 12 κλίνες ΜΕΘ κενές.

ΘΡΙΑΣΙΟ: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς γεμάτη η ΜΕΘ.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

ΑΤΤΙΚΟ: Νοσηλεύονται 45 ασθενείς, η ΜΕΘ γεμάτη.

ΤΖΑΝΕΙΟ: Νοσηλεύονται 10 ασθενείς, γεμάτη η ΜΕΘ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By