Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Κορονοϊός: Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά στο κόκκινο – Έρχεται μίνι lockdown

Στο κόκκινο επίπεδο πέρασαν οι Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά, που πάνε… ολοταχώς για «μίνι» lockdown, με τα ειδικά μέτρα που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Πρόκειται για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.00 έως τις 06.00 το πρωί, με παράλληλη απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Καβάλα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Αργολίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον επιδημιολογικό χάρτη, ενώ η Ευρυτανία έπεσε στο πορτοκαλί επίπεδο.

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη»
Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανησυχητική, με τον δείκτη θετικότητας να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Απαντώντας για ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε: «Δεν υπάρχει στην ατζέντα στης κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαστε μπροστά σε αυτό.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί. Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες», συνέχιζε, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοικτή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By