Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Δυο δωρεάν self test σε όσους ανεμβολίαστους γυρνάνε από διακοπές

Τον τρόπο να “πείσει” τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ αφού επιστρέψουν από τις διακοπές τους ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού βρήκε το υπουργείο Υγείας. Τους δίνει δυο δωρεάν self test!

Εδώ και μέρες οι ειδικοί αλλά και στελέχη της κυβέρνησης ζητούν απ’ όσους θα επιστρέψουν τις επόμενες μέρες από τα νησιά και άλλους τόπους διακοπών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην έχουν πολλές επαφές, ειδικά με ευπαθείς ομάδες, υπό το φόβο να μεταδώσουν τον κορονοϊό στην περίπτωση που είναι ασυμπτωματικοί.

Μια λύση για να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το ενδεχόμενο αυτό είναι τα self test, τα οποία επιστρατεύει το υπουργείο Υγείας και τα διανέμει δωρεάν στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Από τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πάρουν δωρεάν από τα φαρμακεία δυο self test.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
«Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)

– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By