Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κορονοϊός: Εκδόθηκε η ΚΥΑ που ακυρώνει τα Καρναβάλια – Φυλάκιση έως και δύο χρόνια στους παραβάτες

Εκδόθηκε Κοινή Υπουργική απόφαση σύφωνα με την οποία αναστέλλονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο χρόνια , όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφεται από τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ισχύουν τα εξής ενόψει κορονοϊού:

Τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με την από 27.2/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Υγείας έναντι του κορονοϊού, COVID-19.

Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ) και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται να συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της.

Η μη συμμόρφωση επισύρει της συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμούς της διάδοσης κορονοϊού» (ΦΕΚ Α” 42).

Η παράγραφος 6 του πρώτου άρθρου της ΠΝΠ αναφέρει πως, όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίστα με όλα τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα που ακυρώνονται λόγω κορονοϊού:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης με αφορμή την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος.

Ο κ. Πελετίδης ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά τις διοργανώσεις των οποίων την ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω κορονοϊού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινό καρναβάλι στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

‘Οπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο δήμος ήταν προβληματισμένος για τη διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων τονίζοντας ότι άλλο είναι ένας να βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και άλλο η Πάτρα να γίνει η εστία για να απλωθεί ιός σε όλη την Ελλάδα.

Καρναβάλι στην Ξάνθη

Στην πόλη της Ξάνθης, σε αντίθεση με την Πάτρα, οι κάτοικοι πιάστηκαν εντελώς εξαπίνης με τη ματαίωση του ιστορικού επίσης αυτού Καρναβαλιού.

Όπως είπε στο Dikaiologtika News ο παρουσιαστής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, Γιώργος Κουτσουρλής, μέχρι την ώρα που ο κος Κικιλίας ανακοίνωνε την αναστολή του Καρναβαλιού δεν υπήρχε καν υπόνοια ή κάποια προειδοποίηση για κάτι τέτοιο κι όλη η πόλη εργαζόταν πυρετωδώς για την κορύφωση των εκδηλώσεων τις επόμενες ημέρες.

Εκδηλώσεις στον Πειραιά

«Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Πειραιά έως και την Καθαρά Δευτέρα», ανακοίνωσε ο δήμος μετά από την απόφαση του υπουργείου Υγείας, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα λόγω του κοροναϊού.

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Η απόφαση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, έφερε τα πάνω κάτω σε δήμους και οργανωτικές επιτροπές που βρίσκονταν στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων με κορύφωση αυτών των καρναβαλικών παρελάσεων.

Το σοκ για τον δήμο Ρεθύμνου και τους διοργανωτές του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού ήταν μεγάλο στο άκουσμα της είδησης. Το δημαρχείο Ρεθύμνου κατακλύστηκε από του διοργανωτές και τις οργανωτικές επιτροπές.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου που ήρθε σε επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης ενημερώθηκε ότι η διυπουργική απόφαση αφορά σε όλα τα καρναβάλια της χώρας χωρίς καμία εξαίρεση.

By