Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Κορωνοϊός: Ένας 67χρονος ο τέταρτος νεκρός στη Γερμανία

Ένας 67χρονος άνδρας από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ο τέταρτος νεκρός από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, τα κρούσματα του Covid-19 στην Γερμανία ανέρχονται σήμερα σε 2.100, ενώ το Βερολίνο κατέγραψε περίπου 100 νέα περιστατικά μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο – ανάμεσά τους και σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα απηύθυνε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κ. Σταϊνμάιερ κάλεσε τους πολίτες να σκέφτονται σοβαρά τι μπορούν κάνουν προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

«Πρέπει να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, όχι κάποτε, αλλά τώρα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε σήμερα, βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ σοβαρής εξέλιξης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι «η επιδημία αποτελεί μια πρόκληση την οποία, χάρη στο καλό σύστημα υγείας μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε».

Στο ίδιο πνεύμα, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ επανέλαβε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού και για αυτό κάλεσε τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους να μην αγκαλιάζονται και να μην χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Ένα από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στο Βερολίνο βρίσκεται σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι 135 ένοικοι να έχουν τεθεί σε κατ” οίκον απομόνωση, όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Έλκε Μπράιτενμπαχ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By