Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά – Κανονικά η τροφοδοσία

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) κ. Θεόδωρο Τρύφων, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο του Pharma Innovation Forum (PIF) κ. Μάκης Παπαταξιάρχης και τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) κ. Κώστα Παναγούλια, για την επάρκεια των φαρμάκων με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, «σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, το μεσημέρι στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάλεσα σήμερα εκτάκτως τους εκπροσώπους και αντιπροσώπους των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίοι με διαβεβαίωσαν για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε ότι «η βιομηχανία του φαρμάκου έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με υψηλό αίσθημα ευθύνης στο πλευρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Έλληνα ασθενή.

Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στην παρούσα φάση. Η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται κανονικά», ενώ ο κ. Παπαταξιάρχης από το PIF υπογράμμισε ότι «στις ειδικές συνθήκες που ζούμε, οι οποίες είναι εν εξελίξει, θα εγγυηθούμε την απρόσκοπτη τροφοδοσία της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, όσον αφορά στα φάρμακα για τον Έλληνα ασθενή και πάνω απ’ όλα για τον Έλληνα πολίτη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By