Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Κορονοϊός: Έρχεται… μερική κανονικότητα – Το ελπιδοφόρο σενάριο για τις επόμενες 30 μέρες

Σε μερική κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά η χώρα, με τον πρόεδρο της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη να κάνει λόγο για κάτω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα σε ένα μήνα από τώρα.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι είναι «σε σχετικά καλή πορεία η πανδημία. Υπάρχει ύφεση 15%, ελπίζουμε να συνεχιστεί. Μέχρι μέσα με τέλη Ιουνίου, μπορεί κάτω από 1000 κρούσματα την ημέρα. Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν είχε κάποια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά δεδομένα. Μεγάλο ρόλο παίζει ο εμβολιασμός. Όταν το 50% θα έχει εμβολιαστεί με μια δόση, περίπου μέσα με τέλη Ιουλίου, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Σχετικά με τις παρενέργειες και τις θρομβώσεις από το εμβόλιο AstraZeneca στη χώρα μας, τόνισε ότι πρόκειται για «πέντε περιπτώσεις στο ένα εκατομμύριο. Ποσοστό ανάλογο με το ποσοστό που είναι αποδεκτό διεθνώς. Να χωριστούν κατά ηλικιακή ομάδα οι περιπτώσεις.

Και να δούμε αν το ποσοστό είναι ανάλογο του διεθνούς αποδεκτού ποσοστού. Αν δεν είναι, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει το ηλικιακό όριο. Έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα το AstraZeneca. Απλώς πρέπει να καθοριστεί καλύτερα την ηλικιακή ομάδα ή το φύλο».

Εκτίμησε πως θα πρέπει να φοράμε μάσκα μέχρι να εμβολιαστεί το 50-60% του πληθυσμού. Σε σχέση με τα παιδιά, ανέφερε πως οι μέχρι τώρα δοκιμές του εμβολίου που έχουν γίνει δείχνουν καλή ανοσολογική απόκριση. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα μελέτες σε εξέλιξη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By