Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν οι τράπεζες!

Ο κορονοϊός έχει φέρει… τα πάνω – κάτω στην ζωή μας και μετά τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, 13.03.2020, έρχονται μεγάλες αλλαγές.

Ένα κομμάτι όμως που ενδιαφέρει πολύ, είναι κι αυτό με τις τράπεζες.

Πώς θα λειτουργήσουν;

Σε επίσημη ανακοίνωση στο site της ΕΕΤ, αναφέρεται:

“Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων, όπως και το σύνολο των δραστηριοτήτων του τραπεζικού τομέα και μεταξύ αυτών και η τροφοδοσία των ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο, ωστόσο, των μέτρων πρόληψης ενθαρρύνουμε το συναλλακτικό κοινό να περιορίσει τη διενέργεια συναλλαγών με φυσικό τρόπο, όπως επίσης και τη χρήση μετρητών και να επιλέξει ένα από τα πολλά σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ιδίως δε τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Για όσους επιλέξουν, παρά την παραπάνω σύσταση, την εξυπηρέτηση με φυσικό τρόπο στο υποκατάστημα εντός του ισχύοντος ωραρίου, σημειώνουμε ότι θα υπάρξει προσαρμογή στις κρατούσες συνθήκες, ιδίως στη ροή εξυπηρέτησης, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία και ασφάλεια του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα, αλλά και γκισέ με μέτρα προστασίας.

Επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By