Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Εξετάζεται η σταδιακή κατάργηση του SMS στο 13033

Την σταδιακή κατάργηση της αποστολής του SMS στο 13033 επεξεργάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο παράλληλα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων έκανε λόγο για πρόθεση της κυβέρνησης «το έντυπο και τα SMS να φύγουν από την καθημερινότητά μας», σημειώνοντας πως υπάρξει σταδιακή ενημέρωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πρόωρο να ανακοινωθεί ημερομηνία για μία τέτοια εξέλιξη ειδικά μετά και τις ανακοινώσεις για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως τις 04 Μαΐου.

Οι πληροφορίες ωστόσο θέλουν στην πρώτη δέσμη μέτρων αποκλιμάκωσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας να συγκαταλέγεται και κάποια χαλάρωση των απαιτήσεων σχετικά με το SMS και τα έντυπα μετάβασης.

Ο τρόπος χαλάρωσης ακόμη εξετάζεται αλλά είναι πιθανόν για παράδειγμα να διατηρηθεί για συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού. Για παράδειγμα άδεια εξόδου μπορεί να στέλνουν οι άνω των 65 ετών για να βγουν από το σπίτι. Και γεωγραφικά θα ελεγχθεί ποιες περιοχές είναι πιο άμεσου κινδύνου και αναλόγως θα αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση ωστόσο είναι και η πορεία εξέλιξης της πανδημίας στην χώρα μας και το γεγονός πως η κυβέρνηση εξετάζει και plan Β, δηλαδή αντίμετρα σε περίπτωση που κάποιο από τα μέτρα χαλάρωσης δεν αποδώσει.

Έτσι, η κατάργηση του SMS μπορεί να είναι αναστολή, ή να απαιτηθεί σε λιγότερες περιπτώσεις η αποστολή του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By