Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Κορωνοϊός – Φωτογραφίες: Κλειστό το Πεδίον του Άρεως, ελάχιστος κόσμος στα άλλα πάρκα της Αθήνας

Το μέτρο για τα τρία κλειστά πάρκα στην Αθήνα λόγω κορωνοϊού φαίνεται πως λειτούργησε «μερικώς», σύμφωνα με την αυτοψία του protothema.gr, καθώς μόνο το Πεδίον του Άρεως είχε κλείσει, όπως έπρεπε, από το πρωί, ενώ οι πύλες για το Αττικό Άλσος και τον λόφο Φινόπουλου ήταν ανοιχτές για το κοινό.

Συγκεκριμένα, το Πεδίον του Άρεως, τόσο από την λεωφόρο Αλεξάνδρας όσο και από την Μαυροματαίων, δηλαδή τις κύριες εισόδους του, ήταν κλειστά, με μια ανακοίνωση θυροκολλημένη, που εξηγούσε τους λόγους ανωτέρας βίας.

Ο κόσμος, ο οποίος δεν είχε πληροφορηθεί πως το πάρκο θα κλείσει και ήθελε να το επισκεφτεί, διάβαζε αδιαμαρτύρητα την ανακοίνωση στην πόρτα και μετά έφευγε.

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_2

 

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_3

 

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_5

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_6

Δεν ήταν το ίδιο όμως και στο Αττικό Άλσος, όπου υπήρχε κόσμος, όχι σε κατάσταση συνωστισμού, αλλά ζευγάρια όλων των ηλικιών, που βγήκαν για έναν περίπατο, καθώς και μοναχοί πολίτες, που θέλησαν να πάρουν λίγο καθαρό αέρα.

Στις φωτογραφίες του protothema.gr φαίνονται άνθρωποι να κάθονται σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέtρα ο ένας από τον άλλον και να κουβεντιάζουν θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητάς τους.

Αξίζει να αναφερθεί πως μέσα στο Αττικό Άλσος υπήρχε, για παν ενδεχόμενο, και μια αστυνομική ομάδα της ΔΙΑΣ, με τις μοτοσικλέτες τους. Το Αττικό Άλσος έκλεισε τις πύλες του στις 12:00, καθώς ήρθαν φύλακες του πάρκου και έδιωχναν τον κόσμο, προκειμένου να κλειδώσουν τις πόρτες.

Στο λόφο Φινόπούλου τα πράγματα ήταν διαφορετικά, μιας και το πάρκο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση από πλευράς υποδομών και καθαριότητας, ενώ δεν υπήρχαν καθόλου καγκελόπορτες. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, στον λόφο Φινόπουλου δεν πήγαιναν επισκέπτες για περίπατο, παρά μόνο ιδιοκτήτες σκυλιών, που τα έβγαζαν για την πρωινή τους βόλτα.

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_8

 

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_9

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_10_

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_12

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_13

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_14

PARKA-APAGOREUSH-IOS-KORONAIOS-MASKES-PANDIMIA-CORONAVIRUS-ARTHROU_15

(Visited 1 times, 1 visits today)
By