Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός – Γερμανία: Οι μισοί Γερμανοί λένε «ναι» στη μάσκα ακόμη και μετά την πανδημία

Πολλοί είναι οι Γερμανοί που όχι απλά δεν έχουν κουραστεί από τη χρήση μάσκας, το απαραίτητο αξεσουάρ εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid- 19, αλλά θέλουν να συνεχίσουν να την φορούν ακόμη κι όταν ο ιός είναι παρελθόν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου έρευνας αγοράς Civey, σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς θέλουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους ακόμα κι όταν τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας της νόσου Covid- 19.

Mε βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Augsburger Allgemeinen», το 44,7% των Γερμανών πολιτών δεν θέλει να βγάλει τη μάσκα προκειμένου να προστατευτεί από διάφορες ασθένειες, όπως τη γρίπη.

Αντιθέτως, το 41,9% τάσσεται κατά της χρήσης μάσκας μετά το τέλος της πανδημίας. Το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει αναποφάσιστο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ηλικία των ατόμων επηρεάζει την διάθεσή τους σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, το 54,1% των Γερμανών, άνω των 65 ετών, τάσσεται υπέρ της παράτασης της χρήσης μάσκας.

Ωστόσο, για τις νεαρότερες ηλικίες, 18 έως 29 ετών, η πλειοψηφία (50,5%) τάσσεται κατά της καθημερινής χρήσης της στο μέλλον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, όσοι βλέπουν με …μισό μάτι τη χρήση μάσκας στην μετά Covid- εποχή είναι υποστηρικτές κυρίως δύο γερμανικών κομμάτων: των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) και του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By