Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Κορωνοϊός- Ινδία: Η χώρα θα δωρίσει εμβόλια στην Αφρική για να αντιμετωπίσει το στέλεχος Όμικρον

Χέρι βοηθείας απλώνει μετά την Κίνα και η Ινδία στην Αφρική, για την αντιπετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, στέλνοντας άμεσα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα δεσμεύθηκε να προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων στην ήπειρο.

Η Ινδία και η Κίνα έχουν στενούς δεσμούς με πολλές αφρικανικές χώρες, αλλά το Πεκίνο έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα στην Αφρική και χθες δεσμεύθηκε να επενδύσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ινδία επεσήμανε ότι έχει προσφέρει περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έχουν παραχθεί στη χώρα σε 41 κράτη της Αφρικής, κυρίως μέσω του μηχανισμού COVAX.

«Η κυβέρνηση της Ινδίας είναι έτοιμη να στηρίξει τις πληγείσες χώρες στην Αφρική που αντιμετωπίζουν το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, προσφέροντάς τους εμβόλια παρασκευασμένα στην Ινδία», επεσήμανε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Τα εμβόλια «μπορούν να χορηγηθούν μέσω του COAVX ή μέσω διμερών συμφωνιών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Νέο Δελχί έχει εγκρίνει όλες τις παραγγελίες που έχει κάνει ο COVAX για την παράδοση εμβολίων AstraZeneca σε χώρες όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία, η Ζάμπια, η Μοζαμβίκη, η Γουινέα και το Λεσότο, ενώ προσέφερε δόσεις του εγχώρια παραγόμενου εμβολίου Covaxin στη Μποτσουάνα.

Τον προηγούμενο μήνα η Ινδία ξεκίνησε και πάλι τις εξαγωγές εμβολίων κατά της covid-19 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, όταν είχε απαγορεύσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό καθώς ήθελε να ανοσοποιήσει τους κατοίκους της λόγω της έξαρσης της επιδημίας.

Από τότε η παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 έχει περισσότερο από τριπλασιαστεί στην Ινδία και φτάνει περίπου τις 300 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.

Η Ινδία έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 στο 83% των 944 εκατομμυρίων ενήλικων κατοίκων της και δύο δόσεις στο 47%.

190 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 7.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.990 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 190 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Με 468.980 θανάτους επί συνόλου 34.587.822 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η υποήπειρος των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, κατά τα επίσημα δεδομένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By