Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Χαμός στους δρόμους του Μαϊάμι για το «spring break» – Χίλιες συλλήψεις

Για να γιορτάσουν το «Sping Break», τις ανοιξιάτικες διακοπές των κολεγίων και των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, χιλιάδες φοιτητές ξεχύθηκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους του Μαϊάμι χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλο, με την κατάσταση να τίθεται εκτός ελέγχου: οι αρχές έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν το πλήθος και προχώρησαν σε πάνω από χίλιες συλλήψεις.

Στο Μαϊάμι έφτασαν περισσότεροι άνθρωποι από ότι μπορεί να αντέξει η περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Έτσι, οι αρχές επέβαλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 06:00 στο Μαιάμι Μπιτς, μέτρο που θα ισχύσει έως τις 12 Απριλίου για τέσσερις ημέρες – από την Πέμπτη έως και την Κυριακή.

Επίσης, τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή South Beach θα μείνουν κλειστά.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Μπιτς Νταν Γκέλμπερ, δήλωσε στο CNN: «Πολλοί έρχονται, πραγματικά, χωρίς την πρόθεση να ακολουθήσουν τους κανόνες, και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί χάος και αναταραχή που δεν μπορούμε να αντέξουμε».

Το Σάββατο, η αστυνομία έκανε χρήση πιπεριού σε μία προσπάθεια να διαλύσει το πλήθος.

«Είναι σαν ροκ συναυλία, άνθρωποι παντού. Αν θες να έρθεις εδώ για να τρελαθείς, πήγαινε κάπου αλλού», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας στο CNN.

miami2

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Φλόριντα παραμένει ένα από τα επίκεντρα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς σε αυτή την πολιτεία έχουν καταγραφεί περίπου 2 εκατομμύρια κρούσματα από τα συνολικά 29 εκατομμύρια κρούσματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), την τελευταία εβδομάδα, στη Φλόριντα καταγράφονται ημερησίως, κατά μέσο όρο, 4.300 νέα κρούσματα.

Οι αρχές, πάντως, είχαν προειδοποιήσει- πριν από την έναρξη του spring break- τους επισκέπτες να «κάνουν διακοπές υπεύθυνα, αλλιώς θα συλληφθούν».

«Το South Beach πλημμύρισε με κόσμο. Δεν μπορούσες να δεις πεζοδρόμιο, δεν μπορούσες να δεις γκαζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ραούλ Αγκίλα, σύμβουλος του δήμου του Miami Beach. Πρόσθεσε επίσης ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία για την προστασία όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών.

Μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εκατοντάδες άνθρωποι παρέμεναν στους δρόμους και η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να απομακρυνθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By