Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός – Κως: Συναγερμός στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου – Κόλλησαν όλες οι μοναχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κω μετά τον εντοπισμό των μαζικών θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο νησί και συγκεκριμένα στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου.

Από τις επτά μοναχές έχουν νοσήσει όλες, ενώ τον ιό κόλλησε και ο φαρμακοποιός που τις επισκέφτηκε προκειμένου να τους κάνει τα τεστ!

Όπως αναφέρει στο protothema.gr μοναχή, η μονή εξακολουθεί να βρίσκεται σε καραντίνα ενώ από τις επτά που νόσησαν οι δύο εμφάνισαν πιο βαριά συμπτώματα: «Δύο αδελφές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχει χρειαστεί -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Εύχομαι να μην χρειαστεί και να πάνε όλα καλά, όμως αγωνίζονται. Και οι δύο αδελφές είναι γύρω στα 60. Η μία έχει πυρετό και κάνει προσπάθειες να τον αντιμετωπίσει, ή άλλη παρουσιάζει άλλο σύμπτωμα».

Υπάρχουν υποψίες πως οι μοναχές κόλλησαν τον ιό στην μεγάλη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου όταν τους επισκέφτηκε πλήθος πιστών για προσκύνημα: «Σταδιακά αρχίσαμε να νοσούμε η μία μετά την άλλη, δεν κολλήσαμε όλες μαζί. Στις 9 Νοεμβρίου είχαμε την γιορτή του Αγίου μας, του Αγίου Νεκταρίου και η αλήθεια είναι πως μας επισκέφτηκαν πιστοί.

Θεωρούμε πως ίσως εκεί κολλήσαμε γιατί το πρώτο κρούσμα βρέθηκε λίγες ημέρες μετά. Μπήκε ο ιός στη Μονή και κολλήσαμε όλες. Με την βοήθεια του Θεού ευτυχώς οι περισσότερες πάμε καλύτερα».

Για τα μοριακά τεστ εκλήθη φαρμακοποιός της Κω που επίσης βρέθηκε θετικός: «Ο φαρμακοποιός που μας επισκέπτεται πάντα ήρθε μας έκανε τα τεστ και δυστυχώς νόσησε κι εκείνος, όμως μαθαίνουμε πηγαίνει καλά στην υγεία του και πως τελειώνει σε λίγες ημέρες η καραντίνα του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By