Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Κορωνοϊός: Μετά τα πανηγύρια, συνωστισμός και στους κινηματογράφους

Την αρχή έκαναν οι πλατείες, τα μπαρ και μπιτς μπαρ, την σκυτάλη πήραν τα πανηγύρια και τώρα σειρά έχουν οι θερινοί κινηματογράφοι να παρουσιάσουν σημάδια απειθαρχίας απέναντι στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Τα σινεμά που άνοιξαν σταδιακά από την Δευτέρα 1η Ιουνίου, με επιθυμητή πληρότητα περίπου στο 70%, με αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες, ανοιχτά κυλικεία και χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όσο περνούν οι μέρες τόσο χαλαρώνουν τα μέτρα με τις αυλές να γεμίζουν ασφυκτικά.

Θα περίμενε κανείς ότι η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από τις πύλες εισόδου στη χώρα μας θα κρατούσε σε εγρήγορση τους πολίτες, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εικόνες συγχρωτισμού που αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία.

Για παράδειγμα, χθες το βράδυ σε θερινό σινεμά του Χαλανδρίου, η εικόνα που αντίκρισαν οι τελευταίοι επισκέπτες πριν την έναρξη της προγραμματισμένης προβολής, ήταν αποκαρδιωτική.

Η οδηγία να υπάρχει κενό ανά δυο καθίσματα είχε καταστρατηγηθεί και οι θεατές που υποτίθεται ότι έπρεπε να κρατούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους, βρίσκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον, όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες.

cinema_2

cinema_1

(Visited 1 times, 1 visits today)
By