Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κορονοϊός: Μόνο με χρήση μάσκας η κυκλοφορία των πολιτών στο Λος Αντζελες

Υποχρεωτική, μέχρι νεωτέρας είναι μετά από απόφαση του δημάρχου του Λος Άντζελες η χρήση μάσκας για όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 2 ετών, προκειμένου να «βοηθήσει στο να περιοριστεί η διασπορά» του νέου κορονοϊού.

Το να φοράμε μάσκα «από τη στιγμή που φεύγουμε από το σπίτι μας αποτελεί έναν πραγματικό φράκτη ασφαλείας για τους ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να έλθουμε σε επαφή και είναι κατάλληλο σε αυτήν την φάση για την απάντησή μας στην κρίση» εξήγησε ο Έρικ Γκαρσέτι, χθες το βράδυ, ανακοινώνοντας το νέο διάταγμά του.

Η χρήση της μάσκας δεν απαιτείτο στο Λος Άντζελες, παρά μόνο στα εμπορικά καταστήματα και σε χώρους όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Η διαταγή απλοποιεί τα πράγματα για όλους τους κατοίκους. Ζητάμε από όλους τους πολίτες του Λος Άντζελες, με εξαίρεση τα μικρά παιδιά … να καλύπτουν το πρόσωπο» επισήμανε ο Γκαρσέτι.

Σε ορισμένες περιοχές της νότιας Καλιφόρνια, όπως στην κομητεία Ρίβερσαϊντ ή το Μπέβερλι Χιλς, η χρήση μάσκας είχε καταστεί υποχρεωτική εδώ και εβδομάδες χωρίς, ωστόσο, να εφαρμόζεται το μέτρο αυστηρά.

Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες χαλάρωσαν ελαφρώς τα μέτρα περιορισμού. Πάρκα και παραλίες, όπως το Venice Beach, κοντά στο Λος Άντζελες, άνοιξαν για τους πολίτες, για σωματικές δραστηριότητες (περπάτημα, τζόκινγκ, κολύμπι), όχι όμως για ηλιοθεραπεία ή πικ-νικ.

Η κομητεία του Λος Άντζελες είναι η κύρια εστία της Covid-19 στην Καλιφόρνια, με περισσότερα από 34.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.660 θανάτους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By