Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός – Ουκρανία: Ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac

Η Ουκρανία ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η ουκρανική φαρμακευτική εταιρία Lekhim –εκ των εταίρων της Sinovac– έχει συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία να παραδώσει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 1,9 εκατ. μέσω κρατικού προγράμματος προμηθειών.

Η Lekhim ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε υποβάλει έγγραφα ζητώντας την έγκριση του εμβολίου, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αρχές θα επιβάλουν οικονομικά πρόστιμα στην εταιρία για καθυστερήσεις στη διανομή.

Η Ουκρανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, υστερεί έναντι πολλών γειτονικών της κρατών στο να εξασφαλίσει εμβόλια για τα 41 εκατ. των κατοίκων της, ζητώντας από τις χώρες της ΕΕ βοήθεια ενώ αρνείται να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Η Ουκρανία ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά σήμερα έχουν χορηγηθεί μόνο 19.118 πρώτες δόσεις εμβολίων. Η χώρα έχει καταγράψει πάνω από 1,4 εκατ. κρούσματα με 27.204 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By