Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Ουρές σχηματίζουν οι Τσέχοι για να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ

Εκατοντάδες Τσέχοι σχημάτισαν ουρές μπροστά από τα κέντρα όπου διεξάγονται διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και έχουν εγκατασταθεί σε πολλές πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με το ποσοστό μόλυνσης των πολιτών.

Στην Πράγα, σε μόλις 15 λεπτά συμπληρώθηκε ο μέγιστος αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να υποβληθούν σε εξετάσεις ανά ημέρα.

«Μας είπαν ότι η σειρά μας δεν μπορεί να έρθει, παρά σε 18 ώρες, επομένως αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να έλθουμε ξανά αύριο», εξηγεί η Γιαροσλάβα, που πήγε μαζί με τα δύο παιδιά της, το πρωί, για να μάθει εάν αυτό που πίστευε ότι ήταν γρίπη, τον Φεβρουάριο, «συνδεόταν ή όχι με την Covid-19».

Τα ορολογικά τεστ είναι δωρεάν και πρέπει να διεξαχθούν σε 27.000 ασυμπτωματικούς ανθρώπους τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Ένας συγκεκριμένος αριθμός πολιτών δεν συμπεριλαμβάνεται στα στατιστικά των θετικών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει προσβληθεί, και δεν το γνωρίζει, διότι δεν εκδήλωσε συμπτώματα, όμως αντισώματα έχουν δημιουργηθεί από τον μεταβολισμό του και μπορεί να είναι φορέας», επισήμανε το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας, κατά την παρουσίαση της νέας έρευνας.

Στην Τσεχία, 7.136 είναι, από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και έχουν καταγραφεί 210 θάνατοι.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-oyres-tsehoi-ypoblithoyn-diagnostika-test

(Visited 1 times, 1 visits today)
By