Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο – Μία νεκρή – 26 κρούσματα

Για ανεξέλεγκτη διασπορά κορωνοϊού στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο ίδιος αναφέρει ότι πέθανε ήδη ένας ασθενής στο Δρομοκαΐτειο ενώ υπάρχουν συνολικά 26 κρούσματα κορωνοϊού (24 σε νοσηλευόμενους και 2 σε εργαζόμενους).

Σύμφωνα με τονκ. Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενο στο Δρομοκαΐτειο, οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς ευτυχώς είχαν εμβολιασθεί τρεις ημέρες πριν τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν.

Χθες βράδυ στο γηροψυχιατρικό τμήμα όπου παρατηρείται η διασπορά covid, πέθανε ασθενής με αρνητικό rapid test, ενώ τρείς ακόμα ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται. Χαρακτηριστική ήταν σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η έκκληση του ΕΟΔΥ να μην διακομισθεί ο τρίτος ασθενής παρά το χαμηλό κορεσμό, λόγω έλλειψης χώρου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τελικά μετά τις εκκλήσεις του νοσοκομείου τον δέχθηκαν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει παράλληλα την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την έλλειψη μέσων για την περίθαλψη των ασθενών, όπως εργαστηρίων και οξυγόνου.

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύονται ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί, οι οποίοι ωστόσο κινδυνεύουν να νοσήσουν λόγω της διασποράς. Μόλις τρεις νοσηλευτές βάρδιας αλλά κανένας γιατρός σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο φροντίζουν τους ασθενείς μπαίνοντας στους θαλάμους όπου υπάρχουν θετικά κρούσματα, προσπαθώντας να μην μολύνουν τους υπόλοιπους ασθενείς με ψυχικά νοσήματα.

Επίσης με εισαγγελική παραγγελία εισάγονται πλέον ψυχικά ασθενείς διεγερτικοί για εγκλεισμό, οι οποίοι υποβάλονται σε τεστ για κορωνοϊό

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλουν οι νοσηλευτές να καθηλώσουν τους συγκεκριμένους ασθενείς στα κρεβάτια τους φορώντας τις στολές προστασίας και ενώ το προσωπικό είναι ελάχιστο και εργάζεται σε συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της πραγματικότητας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By