Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων και στη Σλοβακία – Πάνω από 2.800 σε ένα 24ωρο

Η Σλοβακία ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 2.890 νέα κρούσματα κορονοϊού , αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα οι θάνατοι στην Σλοβακία έχουν φτάσει τους 159 ενώ χθες χιλιάδες πολίτες έκαναν ουρές στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δεν εξετάζονται παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και κάποιοι επέλεξαν να πάνε να κάνουν το τεστ.

Το τεστ αντιγόνου που χρησιμοποιείται δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, ενώ οι αρχές στη Σλόβακία για να παρακινήσουν τους πολίτες να υποβληθούν σε τεστ προειδοποίησαν ότι όσοι βρεθούν αρνητικοί θα υποβάλλονται σε λιγότερο περιοριστικά μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν περιπάτους ή να επισκέπτονται γραφεία και τράπεζες.

Όσοι δεν κάνουν το τεστ θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς, ανάμεσά τους και η απαγόρευση χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την εκστρατεία διεξαγωγής τεστ σε όλη τη χώρα σε δύο φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου και η δεύτερη από τις 6-8 Νοεμβρίου.

Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα κλείσουν για ένα μήνα τα περισσότερα σχολεία, ενώ θα αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί στις τέσσερις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ήδη στη Σλοβακία απαγορεύεται η κατανάλωση γευμάτων σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ θα κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια και θέατρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By