Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Κορωνοϊός – Σαλβίνι: Ζητά από τους Ιταλούς να πουν «όχι» στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κυβερνητικός έταιρος του Μάριο Ντράγκι, Ματέο Σαλβίνι, ζητά από τους Ιταλούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας -από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί- βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο ιστότοπο.

«Τουλάχιστον στις περιοχές εκείνες όπου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, λέμε όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σε περιορισμούς και όρους», γράφει ο επικεφαλής της Λέγκα.

Η θέση του αυτή προκάλεσε την άκρως ενοχλημένη αντίδραση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος τόνισε ότι ο Ματέο Σαλβίνι πρέπει να αποφασίσει, τελικά, αν θεωρεί ότι βρίσκεται εντός ή εκτός κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Δευτέρα, σε 15 ιταλικές περιφέρειες (επί 21 συνολικά) η εστίαση θα ξανανοίξει, όπως και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, όμως, αποφάσισε ότι για να παραμείνει η πανδημία υπό έλεγχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ.

Η Λέγκα και πολλοί πρόεδροι περιφερειών είχαν ζητήσει επιμόνως να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By