Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Κορονοϊός – Σιγκαπούρη: Κρουαζιερόπλοιο με 3.000 επιβαίνοντες σε καραντίνα στις καμπίνες

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε «κρουαζιέρα χωρίς προορισμό» όταν επέστρεψε στη Σιγκαπούρη, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ένας επιβάτης μολύνθηκε με κορονοϊό και οι σχεδόν 3.000 επιβάτες και μέλη του πληρώματος περιορίστηκαν στις καμπίνες τους.

Ο σαραντάχρονος βρέθηκε θετικός σε τεστ PCR που διενεργήθηκε στο πλοίο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω διαγνωστικά τεστ μετά τον ελλιμενισμό του πλοίου νωρίς την Τετάρτη (14.07.2021), όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης.

«Ο επιβάτης ταυτοποιήθηκε ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στην ξηρά και απομονώθηκε άμεσα όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εν πλω», ανέφερε το συμβούλιο.

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας υπέστη σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, με κάποιες από τις πρώτες μεγάλες εξάρσεις να καταγράφονται σε κρουαζιερόπλοια σε ασιατικά ύδατα.

Η Σιγκαπούρη, που έχει καταγράψει σχετικά λίγα εγχώρια κρούσματα Covid-19, ξεκίνησε κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεσες στάσεις με πολυτελή πλοία τον Νοέμβριο.

Το «World Dream» της Dream Cruises είχε 1.646 επιβάτες και 1.249 μέλη του πληρώματος, με όλους τους επιβαίνοντες να παραμένουν στις καμπίνες τους και να τους παραδίδονται γεύματα ανέπαφα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, που ανήκει στην Genting Cruise Lines.

Ο επιβάτης για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει μολυνθεί με κορονοϊό είχε βρεθεί αρνητικός στο υποχρεωτικό τεστ rapid πριν από την αναχώρηση του πλοίου για κρουαζιέρα τριών διανυκτερεύσεων την Κυριακή (11.07.2021).

Οι τρεις επιβάτες που συνταξίδευαν με το συγκεκριμένο πρόσωπο βρέθηκαν αρνητικοί και τέθηκαν σε απομόνωση προκειμένου να γίνει περαιτέρω ιχνηλάτηση, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού.

Κορονοϊός – Σιγκαπούρη: Άδοξη κρουαζιέρα

Σύμφωνα με την Dream Cruises, εντός του πλοίου επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέλη του πληρώματος με προστατευτικό εξοπλισμό.

Επιβάτες δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για το ύποπτο κρούσμα σε ανακοίνωση που έγινε γύρω στη 1 τα ξημερώματα.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για την πιθανότητα αυτή», δήλωσε η επιβάτης Σουριάνα Άλι σε διαδικτυακή επικοινωνία με μέσα ενημέρωσης που διοργάνωσε η εταιρία.

Οι κρουαζιέρες χωρίς προορισμό, αποκλειστικά για κατοίκους της Σιγκαπούρης, έγιναν πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν λόγω των περιορισμών του κορονοϊού υπήρχαν πολύ λίγες ευκαιρίες για ταξίδια.

Ο 51χρονος Ταν Τσουν Σενγκ ήταν στην τρίτη του κρουαζιέρα για φέτος με κάποιους φίλους όταν έγινε γνωστή η είδηση, αλλά τουλάχιστον συνέβη προς το τέλος του ταξιδιού, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Ευτυχώς που έγινε στη 01.00 και είχαν τελειώσει όλες οι δραστηριότητες», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την καραντίνα αλλά θα ξαναπάει κρουαζιέρα.

Οι επιβάτες είπαν ότι περίμεναν να ενημερωθούν πότε θα μπορέσουν να αποβιβαστούν.

Η επόμενη κρουαζιέρα δύο διανυκτερεύσεων της World Dream που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει την Τετάρτη (14.07.2021) ακυρώθηκε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By