Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κορωνοϊός: Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι νέοι – Χιλιάδες ραντεβού σε λίγες ώρες

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των νέων στον εμβολιασμό καθώς από χτες, Πέμπτη που άνοιξε η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια, χιλιάδες άτομα έκλεισαν ραντεβού σε λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα, μέχρι το απόγευμα της ίδια μέρα, εκτιμάται πως περισσότερα από 70.000 άτομα 18-24 ετών, έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό, με τις πλέον κοντινές ημερομηνίες να ορίζονται περί τις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, από τα 70.984 άτομα, τα 50.188 προτίμησαν το εμβόλιο της Pfizer, 10.724 εκείνο της Moderna και 10.072 το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

«Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24 ετών, με αποτέλεσμα να επισπευστεί το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι” αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη. Όπως εξήγησε όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ειδικά όσοι εργάζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι δοκιμάστηκε η ψυχική τους υγεία και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

By