Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Στη μάχη και οι οίκοι Gucci και Υves Saint Laurent

Κατασκευάζουν εκατομμύρια μάσκες για την προστασία του γαλλικού αλλά και του παγκόσμιου ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού

Στην μάχη εναντίον του κορωνοϊού, που σαρώνει τον πλανήτη, ρίχνονται και οι κολοσσοί της παγκόσμιας μόδας. Διάσημοι οίκοι, όπως οι Gucci, Yves Saint Laurent και Balenciaga έχουν ήδη βάλει μπροστά τις μηχανές των τεράστιων εργοστασίων τους και κατασκευάζουν χιλιάδες μάσκες προκειμένου να τις δωρίσουν στο ιατρικό προσωπικό και τους πολίτες της Γαλλίας αλλά και άλλων χωρών που πλήττονται από την πανδημία.

>Η ανώνυμη γαλλική εταιρεία Kering στην οποία ανήκουν οι τρεις διάσημοι οίκοι, ανακοίνωσε πως η Gucci έχει αναλάβει να φτιάξει περισσότερες από 1.000.000 χειρουργικές μάσκες αλλά και περίπου 50.000 ειδικές μπλούζες οι οποίες θα αποσταλούν στην Ιταλία για την προστασία γιατρών και νοσηλευτών που τις τελευταίες εβδομάδες δίνουν έναν τεράστιο αγώνα. Επιπλέον άλλα 3 εκατομμύρια μάσκες έχουν ήδη παραγγελθεί από την Κίνα προκειμένου να παραδοθούν στις γαλλικές υγειονομικές αρχές έτσι ώστε να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Στις παραπάνω προσφορές προστίθεται και η οικονομική δωρεά πολλών μηδενικών που έκανε η εταιρεία στο Ινστιτούτο Παστέρ σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην στήριξη των ερευνών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο.

Στο μεταξύ μια ακόμη γαλλική εταιρεία, η LVMH, υπεύθυνη παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών των διάσημοι οίκων Dior και Givenchy, έχει ήδη ξεκινήσει να παρασκευάζει στις μεγάλες εργαστηριακές της μονάδες μεγάλες ποσότητες αντισηπτικού υγρού με στόχο να τις διαθέσει σε νοσοκομεία, εντός και εκτός Γαλλίας, συνεισφέροντας, έτσι, στις τιτάνιες μάχες που δίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By