Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Μάσκες και θερμόμετρα για όσους επιστρέφουν στις δουλειές τους

Εργοστάσιο στη βόρεια Ισπανία που κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων για ανεμογεννήτριες καλωσόρισε τους εργαζόμενούς του, έπειτα από το «λουκέτο» δύο εβδομάδων που μπήκε στη χώρα με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, όμως, μονάχα αφού απέδειξαν ότι η θερμοκρασία τους ήταν φυσιολογική.

Η Ελίσα Γκράνα, που εργάζεται στο εργοστάσιο Siemens Gamesa στη Λέρνα, ανέφερε, επίσης, ότι χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανή έκθεσή της στον ιό.

Μόλις μπήκε εντός της μονάδας, «υπήρξαν περισσότερες μάσκες και σκαναρίσματα» θερμοκρασίας, προτού ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβάλει την αναστολή λειτουργίας όλων των τομέων δραστηριότητας που δεν θεωρούνται αναγκαίοι, την 29η Μαρτίου.

Στα 10 κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης του ομίλου Inditex, απ’ όπου ο κολοσσός της μόδας στέλνει τα ρούχα του στα καταστήματά του παγκοσμίως, η δραστηριότητα ήταν κάτω του 50% σε σύγκριση με τα κανονικά επίπεδά της.

Μόλις τρία από τα 13 εργοστάσια της Inditex στην Ισπανία λειτουργούν, φτιάχνοντας κυρίως ιατρικά ρούχα για τα νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, ο βιομηχανικός όμιλος Ferrovial, 16.000 εργαζόμενοι του οποίου συνέχισαν να καθαρίζουν και να κάνουν εργασίες συντήρησης σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, θα ξεκινήσει την κανονική λειτουργία του αύριο.

Σύμφωνα, πάντως, με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λόμπι, το CEOE, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό που χρειάζεται για να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By