Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κορονοϊός: “Τέλος η Euroleague κατά 90%” σύμφωνα με την ELPA

Η Euroleague προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει τη διακοπή που έφερε ο κορονοϊός, για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση και να περιοριστεί η “χασούρα” από τα οικονομικά της σεζόν.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών της Euroleague (ELPA), Μπόστιαν Νάχμπαρ, φαίνεται ότι έχει όμως διαφορετική άποψη, θεωρώντας σχεδόν σίγουρο το οριστικό τέλος στη διοργάνωση, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να “πλήττει” ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Euroleague και το ΝΒΑ προσπαθούν να βρουν τρόπους να τελειώσει η σεζόν, αλλά πιστεύω πως κατά 90% δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο. Προτεραιότητα είναι η υγεία.

Στόχος μας (σ.σ. της ELPA) είναι να διασφαλιστεί στον μεγαλύτερο βαθμό ότι οι παίκτες θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου τους. Όλοι θα έχουμε απώλειες από αυτή την πανδημία και οι ομάδες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να έχουμε μια κοινώς αποδεκτή συμφωνία, χωρίς να χρειαστεί προσφυγή στο ΒΑΤ.

Κάποιες ομάδες προσπαθούν να μην πληρώσουν τους παίκτες τους από τις 12 Μαρτίου και έπειτα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Κάθε κατάσταση είναι ιδιαίτερη και διαφορετική, νομικά και οικονομικά. Κάποιες ομάδες έχουν πληρώσει ήδη το 70% των συμβολαίων ή και μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ άλλες δεν έχουν καταβάλει ούτε το 50%».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By